dragocjena iskustva

Župan Boban sudjelovao na sastanku u Inovacijskom centru Udruge gradova u Izraelu

Župan Boban
Foto: Splitsko-dalmatinska županija
1/4
17.05.2022.
u 12:13

Gotovo sve nove tehnologije su prošle kroz ovaj inovacijski centar. Hrvatska je Izraelu pomogla u gašenju požara prije 2 godine, ali i 2010. Izvijestio sam ih i da radimo trenažni centar vatrogastva u Vučevici. Oni nam mogu pomoći u tehnologiji, a mi njima u znanju,  naglasio je župan

Župan Blaženko Boban, zamjenik župana Stipe Čogelja, predsjednik Županijske skupštine Mate Šimundić te pročelnik Upravnog odjela za informatiku i zajedničke poslove Damir Brčić sudjelovali su na sastanku u Inovacijskom centru Udruge gradova u Tel Avivu. Sastanku su nazočili i predstavnici start-upova iz Splitsko-dalmatinske županije. Župan Boban rekao je kako su izmijenili dragocjena iskustva s domaćinima u Izraelu.

"Gotovo sve nove tehnologije su prošle kroz ovaj inovacijski centar. Hrvatska je Izraelu pomogla u gašenju požara prije 2 godine, ali i 2010. Izvijestio sam ih i da radimo trenažni centar vatrogastva u Vučevici. Oni nam mogu pomoći u tehnologiji, a mi njima u znanju",  naglasio je župan javljaju iz Županije.

Dan prije predstavnici Županije i Sveučilišta u Splitu obišli su The Peres Center for Peace and Innovation, Start – Up Nation Central i Global City Tel Aviv.

"Oni su vrlo vješto i pažljivo prezentirali svoju tehnologiju kao nešto što je jako važno za uspjeh njihove mlade države. Uistinu se ima što vidjeti jer su neke od najjačih svjetskih kompanija nastale u Izraelu. Nismo ni svjesni da je dosta inovativnih proizvoda zapravo izraelska tehnologija. Sve to je ono što svakoga može inspirirati, a posebno naše mlade start-upove”, izjavio je Brčić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije