Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Župani pljuju poreznim obveznicima u lice, a Plenković ih hvali. O 'tax-free' gradu ni riječi.

Šibensko-kninski župan Goran Pauk (HDZ) izgovorio je nekoliko iskrenih, ali za javnost i one koji ga plaćaju – vrlo pogubnih i skandaloznih činjenica

Komentari 11

TO
tolitol
19:28 21.10.2017.

Paradoksalno je da jedna zemlja s brojem stanovnika koji stane u srednje veliki europski grad uopće ima "županije" (a da ne govorim o 500+ općina). Slovenija ima samo općine i sasvim normalno funkcionira. A kod nas se uvijek sve mora zakomplicirati pa se čak i pri kojekakvim pokušajima "reformi" licitira brojem "regija", umjesto da se sve to ukine. Župan koji se ovdje u tekstu navodi samo je malo osebujniji primjer takvih šerifa kakvih ima na tisuće u ovoj zemlji. Tu nisu samo župani u pitanju, ima tu i dožupana, županijskih vijećnika, pročenika, zamjenika, općinskih načelnika, gradonačelnika, direktora javnih poduzeća itd. Zajedničko im je obilježje plaća koja naravno potječe od sredstava prikupljenih od poreznih obveznika. I zato smo skupi i zato smo porezna noćna mora za svakog investitora. A narod to gleda i loži se na raspravi radi li se o HDZ-ovcima, SDP-ovcima, HNS-u, IDS-u kao na nekoj utakmici. A svi su oni isti jer rasipaju naše novce. Nikako da tome kažemo dosta.

VL
Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
18:12 21.10.2017.

On je domoljubima heroj.

VL
MA
mantheman
08:59 22.10.2017.

Sad ce Plenkovic opet trubit o visokom casnom sudu i blablabla rast bdp-a bla bla "spasavanje" agrokora blabla nemogu vidjet tog lika, glumi kao velikog politicara europskog odgoja a stranka mu je krcata takvim likovima i to na kakvim pozicijama

VL
RZ
Rocky.Zg
10:44 22.10.2017.

Županije treba ukinuti, jer one ne služe ničemu osim uhljebljivanja HDZ-ovaca . Slovenija nema županija, i bolje funkcionira nego mi. I treba ukinuti 3/4 općina. Tada mogu porezi biti manji, što ce privuci investicije, pa ce mladi ostajati ovde jer ce moci naci posao, a nece odlaziti iz Hrvatske.

VL
MA
MarMara
19:09 21.10.2017.

Kruh naš svagdanji bio bi po načelima vjere i demokracije kada nebi bilo ovakvih ( uhljeba ) ukrušnika umjesto sposobnih a ne podobnih. Puk bira godinama lažljivce i podobne sa korjenima iz bivśeg pokojnog društva pa nije se nimalo čudit što nam je tako. Od ideje i ravnopravnosti svih u RH postali smo ovisnici ovih podobnih koji u vladi ili opoziciji idu nekim vidom stranputice po načelu sami smo sebi krivi dok ih trpimo a oni stvaraju diskriminirajuće zakone samo za njih koji su prigrabili fotelje i iznad prosjećne plaće, koje su i deset i više puta više od prosjeka pa su postali bogovi iznad Boga svemogućeg! Eh kruh naš svagdanji daj nam danas ( i sutra i prkosutra ) a stoka sitnog zuba dok śuti bit će i nama dobro. Nije stoka sitnog zuba zašutjela skroz da znate, jer kada zanjemi u javnosti neće vam biti dobro i što če te tad nametnut kao soluciju osim bježanije kao i mnogi prije vas sa punim đepovima pokradenih i nepravedno stječenih pineza poput vaših predhodnika napustit Hrvatsku i ostavit puk da se ponovo izbori za ravnopravnost kao i devedesetih prošlog stoljeća. Za Hrvatsku i njenu samostalnost u okvirima demokracije, pravog pravnog sudstva a ne lakrdija budimo svi a ne kako se sve dešava po ovim do sada no nomini!

VL
DU
Deleted user
18:48 21.10.2017.

I suze mi potjeralo - da mi takvim lokalnim čelnicima nismo omogućili izdašno financiranje preko poreza na nekretnine, gdje bi se daleko veći iznosi slijevali na lokalnu samo -- upravu!? Jel vi znate koje su to patnje, ima župana koji imaju Audi, a nema kožne siceve unutra i zadnju riječ tehnike u vidu navigacije nego "slipa" uokolo po županiji. Sramite se Hrvati što ste energično protestirali protiv poreza na nekretnine i što je vlast odustala...

VL
DU
Deleted user
10:41 22.10.2017.

Očito je da župani nikome ne odgovaraju, stoga treba svima i županima i gradonačelnicima smanjiti mandat na dvije godine, kako bi se spriječilo prekomjerno bogaćenje, uz mogućnost da budu birani po drugi put, a gradska vijeća bi se popunjavala tako što bi se građanima omogućile prijave za mjesto gradskog vijećnika, pa bi se ždrijebom odlučivalo, a za županijska vijeća ždrijebom iz gradskog vijeća. Vlast pripada narodu!

VL
VL
vladimir964
19:59 21.10.2017.

Štpo se tiče same institucije preporuke u klasičnom smislu riječi, ona bi itekako trebala biti važna za novoga poslodavca, pošto u njoj prethodni poslodavac opisuje svoje utiske o dotičnoj osobi, često je ona jedini realni izvor informacija. (napominjem, preporuka možee biti i negativna, pošto ju dotični ne vidi, predavala se u zatvorenoj kuverti) MEĐUTIM: u nas toga nema, pošto se miješa pojam preporuke i rodbinsko-plemenskog uhljebljivanja.

VL
BI
billynik
18:03 21.10.2017.

Pa tko uopće čita uratke ovog bijednog piskarala.

VL
PR
prajdali100
19:32 21.10.2017.

Kako su lijepi dani kada ovaj veleumni Eduard ništa ne napiše.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.