11.07.2013. u 12:00

Trud bivše europromatračice nije prošao nezapaženo pa su mnogi listovi u srijedu prenijeli njezinu najnoviju izjavu iz Sabora u kojoj ističe da se “Vlada bavi želucima građana, a to je preče nego stražnji dijelovi njihovih tijela”

Ingrid Antičević-Marinović, saborska zastupnica SDP-a, uzalud pokušava nadmašiti samu sebe, odnosno reći nešto originalnije i efektnije od bruxelleskog govora koji je zaključila s nezaboravnom porukom “pipl mast trast as”. Trud bivše europromatračice ipak nije prošao nezapaženo pa su mnogi listovi u srijedu prenijeli njezinu najnoviju izjavu iz Sabora u kojoj ističe da se “Vlada bavi želucima građana, a to je preče nego stražnji dijelovi njihovih tijela”. U prijevodu na standardni broken ingliš: “D gaverment is ingejđ in d stomaks of sitizens, and det is mor important den d bek parts of deir bodiz”. Što je doista željela reći uvažena zastupnica Ingrid Antičević-Marinović možemo samo pretpostavljati i nadati se da od silne vladine brige za naš probavni trakt nećemo dobiti čir na želucu.

Hrvatski ministri su čuđenje u svijetu

Anka Mrak-Taritaš, ministrica graditeljstva i prostornog uređenja, ne može se načuditi koliko je građana podnijelo zahtjeve za legalizaciju, a poznato je da je riječ o gotovo 774 tisuće zahtjeva. No čuđenju uopće nema mjesta u državi koja je i sama bez potrebnih dozvola gradila brojne objekte te u kojoj i resorna ministrica koristi priliku da naknadno legalizira garažu u dvorištu rodne kuće u Bjelovaru, kao i, kako se sama izrazila “nešto na moru”. Čemu se mi još uopće možemo načuditi?

Nemaju novca za tunel, ali imaju za privatnu vinariju

Siniša Hajdaš Dončić, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture, posredstvom glasnogovornice za Slobodnu je izjavio da svečanog otvaranja tunela kroz Biokovo, vrijednog više od 600 milijuna kuna, nije bilo jer bi to bilo nepotrebno trošenje novca. Šteta što i njegovi kolege nisu tako štedljivi kada je riječ o nepotrebnim ceremonijama. Primjerice, potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Vlade Branko Grčić potkraj lipnja svečano je otvorio dograđene vezove 26 i 27 u splitskoj gradskoj luci, a ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina ovih dana nije žalio truda, vremena i državnog novca da potegne iz Zagreba u Vrgorac i svečano prereže vrpcu na otvaranju novog podruma privatne vinarije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?