ZOOLOŠKI VRT

Alpaka Jasper slobodno šeće vrtom, priprema se za Djeda Božićnjaka

zoo
Foto: ZG ZOO
1/3
29.11.2014.
u 12:00

Detalje obuke alpake ravnateljica Zoološkog, Davorka Maljković, ne otkriva

Uz svog timaritelja, ponosno šeće trgovima i alejama Zoološkog vrta. Godi mu što je izvan svoje nastambe, rado se druži s ljudima, a malo uzmakne tek pred ogradom iza koje su smješteni vukovi.

Kretat će se među ljudima

Alpaka Jasper dvaput dnevno s Alenom Gashijem iz ZOO-a odlazi u šetnje, kojima se priprema za svoju veliku životnu ulogu - uskoro će taj stanovnik Vrta postati pomoćnikom omiljene osobe mjeseca prosinca, Djeda Božićnjaka.

Više o tome, objasnila je ravnateljica Zoološkog vrta, Davorka Maljković, znat će se uskoro, a dotad se posjetitelji ZOO-a, nađu li se u pravo vrijeme u Maksimiru, s Jasperom i njegovim timariteljem mogu družiti u alejama Vrta.

- Nakon završetka ovog treninga, Jasper će sudjelovati u nadolazećim zimskim aktivnostima, moći će se kretati među ljudima, a oni će ga moći pomaziti i doživjeti neobičnu mekoću Jasperove guste i tople dlake, koja je poput kašmira - objasnila je ravnateljica Zoološkog vrta te dodala kako posjetitelji ZOO-a, osobito djeca, uživaju u druženju s Jasperom, dok njegovu šetnju nešto manje "podržava" 18-godišnji lav Kongo koji, kaže Davorka Maljković, i dalje pokazuje svoj nagon iz divljine.

Lavlja pobuna

Stari Kongo, kaže ravnateljica ZOO-a, još je potpuno spreman za lov, ali za simpatičnu alpaku Jaspera, koji je nedavno dobio i mladunče, rekli su u Zoološkom vrtu, opasnosti na njegovim trening-šetnjama nema.

>>Alpaka i valabi dobili imena – Lotta i Pippin

Komentara 1

BO
bojnik
17:29 29.11.2014.

A kamo je nestao Sv. Nikola? Da ga niste izrucili u den Haag?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije