BLOKOVSKO PARKIRANJE

ANKETA Što mislite o odgodi uvođenja novog načina naplate parkinga u Zagrebu?

Od rujna Zagreb uvodi blokovsko parkiranje
Neva Žganec / PIXSELL
27.08.2024.
u 12:22

Novi model po blokovima ipak neće krenuti od 1. rujna, već će se uzeti još mjesec dana da bi se model napravio što boljim, rekao je Tomašević

Gradonačelnik Tomašević danas se na konferenciji za medije osvrnuo na nov način parkiranja za stanare unutar parkirnih zona. Nove su ograničene dozvole za stanare izazvale veliko nezadovoljstvo oko toga tko će se gdje moći parkirati. Tomašević je istaknuo da je prethodna vlast te dozvole dodjeljivala bez kriterija.

- Inzistirao sam da odluka o blokovima ide u javno savjetovanje i došlo je preko 300 prijedloga, mi nećemo ništa raditi preko koljena i uzet ćemo si jedno mjesec dana kako bi sve proučili i kako bi cijeli program bio što bolji. I naš predizborni program govori upravo o modelu blokovskog parkiranja. Mi u gradu imamo 5000 više dozvola za parkiranje nego što ima parkirnih mjesta i zbog toga se neki parkiraju u zonama besplatno, dok se stanari nemaju gdje parkirati, rekao je Tomašević.

Novi model po blokovima ipak neće krenuti od 1. rujna, već će se uzeti još mjesec dana da bi se model napravio što boljim, rekao je Tomašević. - Blokove ćemo dorađivati s obzirom na prijedloge koji su došli i mislim da će na kraju model biti prihvatljiv, rekao je gradonačelnik i dodao da niti jedan grad u Europi nema model po kojem netko ima parkirnu kartu koja vrijedi za cijeli grad.

Komentara 3

Avatar Artoo Detoo
Artoo Detoo
14:09 27.08.2024.

Opet nisu u stanju realizirati zamišljeno...... Kako to, kako to....?

EZ
ezer
22:59 27.08.2024.

Mislim da odgodom uvođenja novog načina naplate parkiranja u gradu neće se ništa dobiti. Novi model po blokovima ima smisla, a glavna promjena jest nema besplatnog parkiranja po gradu posjednicima povlaštene parkirne karte u prvoj zoni. Novi način treba krenuti 1. rujna te će se vidjeti kako će funkcionirati dva mjeseca onda se moglo eventualno od nove godine dopuniti neke stvari kako bi model bio što bolji.

KA
Kapitol
22:56 27.08.2024.

Anketa pokazuje da se bune oni koji nisu iz Zagreba.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije