donacijski telefon: 060 9010

Bogati zagrebački kanonici donirali 100.000 kuna za pomoć Haitiju

Haiti13
AFP
22.01.2010.
u 12:12

Hrvatski Caritas i dalje poziva sve u Hrvatskoj da unatoč krizi i recesiji pokažu solidarnost sa stradalima u Haitiju uplatom na njihov račun u Privrednoj banci Zagreb 2340009 – 1100080340, poziv na broj 10, pozivom na donacijski telefon 060 9010 (cijena poziva 6,15 kn, PDV uključen) te vjerničkim prilozima u svim župama diljem Hrvatske.

Kaptolski kanonici donirali su 100.000 kuna za pomoć stradalima u Haitiju. Javio je to Hrvatski Caritas, kojemu je uplaćena donacija i koji je od 13. siječnja do danas prikupio 1,625.000 kuna.

Kanonici Prvostolnog Kaptola zagrebačkog (zajedno s prebendarima Prebendarskog zbora) svojevrsna su crkvena elita, koja osim hijerarhijske moći, ima i onu financijsku. Njihove kanoničke kurije desetljećima se iznajmljuju kao prvoklasni poslovni prostori u najužem središtu Zagreba, pa se na kanonički status gleda kao na prilično primamljiv u odnosu na prosječan kler.

Hrvatski Caritas umrežen je u humanitarnu mrežu Caritas Internationalisa i Caritasa Europe, koju čine nacionalni Caritasi iz 162 zemlje, a Hrvatski Caritas sudjeluje i u zbrinjavanju međunarodnih stručnjaka (za poslove logistike, raščišćavanja, opskrbu vodom, medicinsku skrb, smještaj) koji su došli pomoći lokalnom Caritasu Haiti.

Iz dnevnog izvještaja Michelle Hough iz Caritas Internationalisa, koja se nalazi u Port-au-Princeu, objavljeno je da biskup Pierre Dumas, predsjednik Caritasa Haiti, ovo vidi i kao priliku za izgradnju novog Haitija:
- Svi simboli koji nas povezuju - katedrala, predsjednička palača, ministarstva, škole, vjerske zajednice i mnogo toga - još su u ruševinama. Moramo započeti ponovno graditi kako bismo mogli zajedno živjeti. To moramo činiti otvorena duha, bez predrasuda i diskriminacije, razvijajući međusobno povjerenje i dajući prostor solidarnosti.

Hrvatski Caritas i dalje poziva sve u Hrvatskoj da unatoč krizi i recesiji pokažu solidarnost sa stradalima u Haitiju koji se, uz pomoć darovatelja iz cijeloga svijeta, bore za preživljavanje u dramatičnim okolnostima i to uplatom na njihov račun u Privrednoj banci Zagreb 2340009 – 1100080340, poziv na broj 10, pozivom na donacijski telefon 060 9010 (cijena poziva 6,15 kn, PDV uključen) te vjerničkim prilozima u svim župama diljem Hrvatske.

Ključne riječi

Komentara 30

SP
Skole pl.
12:30 22.01.2010.

Gospodine Pavičiću, kada već stavljate na vrh teksta ovako sugestivan i senzacionalistički naslov, kao čitatelj očekujem da ću u tekstu pročitati nešto na što naslov aludira. Ako već imate nešto prigovoriti Crkvi, recite to direktno, kao čovjek. Pa nije ovo \'73. i ne pišete o KP. Bijedno, ali navikli smo.

KR
kresimirica
12:58 22.01.2010.

Bogati zagrebački kanonici? Pa Caritas nije vlasništvo kanonika neg je dobrotvorna organizacija koja radi unutar Crkve. (...)Hrvatski Caritas i dalje poziva sve u Hrvatskoj(...), napisal ste SVE a ne samo BOGATE KANONIKE! Želite pažnju, pa ak želita mogu vam isprašiti rit!

AU
autoritet
12:58 22.01.2010.

Pa zar ovako ljudska liejpa gesta ne može bez svilanovštine? Bez trača i senzacije? Pavičiću, jadni ste.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije