prednost zagrepčanima

Božićni sajam prvi put organizira nova udruga potrošača

kućice Božićni sajam bogovićeva
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
18.11.2014.
u 08:55

Za prodaju iz kućica prednost imaju zagrebački obrtnici, ponude za zakup štandova u Gajevoj i Bogovićevoj do 21. studenog u 17 sati

Dok diljem grada traju pripreme za advent, Zagrebačka udruga potrošača, novoosnovana organizacija koja je u lipnju već organizirala sniženje sezonske robe na Trgu kralja Tomislava, odlučila je ove godine sajam koji ide uz predbožićno razdoblje preuzeti u svoje ruke.

Na svojoj su internetskoj stranici objavili poziv zainteresiranim izlagačima i natječaj za zakup prodajnih mjesta, kućica i štandova za prigodnu prodaju ukrasnih predmeta, umjetnina, papirne konfekcije, bižuterije, nakita, igračaka, tekstilnih predmeta...

– Dosad smo primili pet ponuda e-mailom i šest ih je urudžbirano na adresu – rekao je predsjednik Udruge Vladimir Novotny. Na natječaj se mogu prijaviti i oni koji ne prodaju samo ono što proizvedu, a takvih će na sajmu biti tek trećina, dok je poziv rezerviran isključivo za obrtnike i tradicijske radnje, a prednost će imati zagrebački obrti.

– Kod natječaja je najbitniji faktor cijena, a kod poziva sadržaj štanda – kaže Novotny. Tako će oni koji nude, primjerice, pčelinje proizvode, pića, ulja, slatkiše, kolače, najam kućice u Gajevoj i Bogovićevoj za razdoblje od 26. studenog do 31. prosinca platiti 16.250 kuna, dok će ponuđači tradicijskih suvenira najam platiti 12.000 kuna. Ako proizvođači licitara žele prodavati u Gajevoj, to će ih koštati 13.500 kuna za malo više od mjesec dana, dok je cijena u Bogovićevoj tisuću i pol kuna manja.

Komercijalni dio sajma, koji nema veze s proizvodnjom, osim u Bogovićevoj i Gajevoj, odvijat će se i na štandovima i kućicama na raznim lokacijama diljem gradskih četvrti.

Tako će biti smješteni na Trešnjevačkom trgu, u Tratinskoj, Trnskom, kod terminala Črnomerec, Dubrava, Dubec, u Sesvetama... Svi detalji na stranici www.zagrebacki-potrosaci.hr, a ponude se mogu slati do 21. studenog u 17 sati.

Komentara 3

ĆA
ćaćaća
09:56 18.11.2014.

sad će to sinovi i unuci partijaša organizirati..a sve po zakonu .)

Avatar tajar
tajar
19:56 18.11.2014.

Koliku zakupninu plaćaju u prostorijama u kojima stalno obavljaju djelotnost da bi im se isplatilo nuditi proizvode iz ovih kućica?

Avatar ljutatrava
ljutatrava
23:26 18.11.2014.

325 tegli meda(900 grama) po50 kn samo za najam kućice...jedan baš otišao a drugi došli...D..16000kn??ludilo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije