Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOBRE VIJESTI

Derutni plac ide u djelomičnu obnovu: U uređenje će se uložiti 130.000 eura

Zagreb: Tržnica na Trešnjevci snimljena bespilotnom letjelicom
Antonio Bronic/PIXSELL
15.05.2024.
u 11:31

Na sjevernome ulazu na Trešnjevačku tržnicu zamijenit će opločenje te obnoviti klupice i osposobiti fontanu, a radovi će trajati do četiri mjeseca

Poznato je da trešnjevački plac već desetljećima vapi za obnovom, a čini se da će se uskoro, barem djelomično, nešto po tom pitanju i učiniti. Grad je, naime, raspisao natječaj kojim traži izvođača radova za uređenje sjevernog dijela tržnice, nadomak Trešnjevačkom trgu. Obnovit će se, točnije, sjeverni ulaz na plac, uz Ozaljsku ulicu, a radovi bi trebali stajati do 130.000 eura bez PDV-a.

Kako piše u natječajnoj dokumentaciji, postojeće opločenje će se zamijeniti, a uredit će se i dva “zelena otoka”, odnosno žardinijere koje će ukrasiti prostor. Uljepšat će se i klupice jer su trenutačno dotrajale. “Postojeće opločenje je oštećeno i više ne zadovoljava potrebe za korištenje prostora.

Zagreb: Tržnica na Trešnjevci snimljena bespilotnom letjelicom
1/4

Zamijenit će se betonskim pločama u tamnosivoj i svjetlosivoj nijansi”, piše u dokumentaciji. Što se tiče uređenja žardinijera, zidovi od kamenih kocaka će se očistiti, navodi se također, a stabla zadržati. U žardinijere će se pak zasaditi ružičnjak, a fontana koja se nalazi u sjeverozapadnom otoku ili će se servisirati ili po potrebi zamijeniti kako bi ponovno bila u funkciji. Za vrijeme radova, koji će trajati do četiri mjeseca, uklonit će se postojeća dva bankomata i telefonske govornice. A oni koji se žele javiti na natječaj mogu to učiniti do 31. svibnja.

Trešnjevačka je tržnica jedna od najstarijih u Zagrebu, a i omiljeno okupljalište stanovnika kvarta i susjedstva. Njegova sveobuhvatna obnova planirala se već nekoliko puta, no dosad nije zaživjela. Spominjalo se, među ostalim, da će se plac u večernjim satima pretvoriti u prostor za druženja, koncerte i slična događanja, ali i njegovo natkrivanje uz gradnju podzemne garaže. O uređenju se govorilo u sklopu planova za preobrazbu cijelog središta Trešnjevke sjever pa je tako jedna od posljednjih ideja bila dio tržnice natkriti staklom koje se po potrebi može micati.

VEZANI ČLANCI:

 

Komentara 7

Avatar Artoo Detoo
Artoo Detoo
12:12 15.05.2024.

WOW, uredit će klupice..... Bude opet duginih boja, zna li se što?

TI
Tinček
12:09 17.05.2024.

Za te novce mogli su sve malo pokrpati. Asfalt, prilazi, ploče presložit. Uredit će klupice i fontanu? Baš me zanima

Avatar mrIvan
mrIvan
22:23 16.05.2024.

To čak nije niti vijest a kamoli uređenje...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije