donosimo detalje

Dobre vijesti za sve posjetitelje, Botanički vrt u Zagrebu ponovno otvara vrata posjetiteljima

Zagreb: Šetnja Alpinumom u Botaničkom vrtu
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/6
27.07.2023.
u 12:01

Osim botaničkog, nevrijeme nije zaobišlo ni zagrebački zoološki vrt. Zaposlenici nisu čekali ni trenutka, već su prionuli poslu raščišćavanja. Zoološki vrt prošao je nešto bolje od botaničkog pa je otvorio vrata već u peta

Nakon snažnog nevremena koje je sa sobom donijelo velike štete cijelom gradu, stradao je i najbogatiji park u metropoli. Omiljeno mjesto brojnih Zagrepčana, Botanički vrt PMF-a nije prošao neokrznuto pod snažnim naletima olujnog vjetra i obilne kiše. Ipak, cijeli tim stručnjaka sa Prirodoslovno-matematičkog fakulteta koji rukovodi vrtom odmah se bacio na sanaciju.

Osim lijepog vremena i dana bez oglašenog meteoalarma, vijest koja će danas obradovati posjetitelje jest da botanički ponovno otvara svoja vrata. – S velikim veseljem javljamo: vrt se ponovno otvara građanstvu ove subote, prema uobičajenom radnom vremenu! – napisali su na Facebooku.

Podsjećamo, da redovno radno vrijeme znači ponedjeljkom i utorkom od 9 do 14.30 (posljednji ulazak u 14), a ostalim danima od 9 do 19 sati s posljednjim ulaskom u 18.40 sati. Cijela ulaznice je 2 eura, a upola manje, 1 euro ulaz će platiti učenici studenti i umirovljenici. Za one koji češće žele odmarati u šarenilu vrta dostupne su mjesečne te godišnje ulaznice.

Osim botaničkog, nevrijeme nije zaobišlo ni zagrebački zoološki vrt. Zaposlenici nisu čekali ni trenutka, već su prionuli poslu raščišćavanja. Zoološki vrt prošao je nešto bolje od botaničkog pa je otvorio vrata već u petak, kazao nam je ravnatelj Damir Skok.

– Dobro smo prošli, najvažnije da nitko od ljudi i životinja nije stradao – navodi on. Najveću je štetu pretrpjela nastamba snježnih sova na koju se srušilo stablo, no brzo se reagiralo i popravljena je, a sove su u svojim unutarnjim nastambama. U ZOO-u se srušilo šest većih stabala. Dva su pala u Prvo jezero, a jedna se lipa urušila između faraona i Tropske kuće blizu vanjske nastambe za ljenjivce, no i to je sanirano jer su zaposlenici prionuli na posao.

POVEZANI ČLANCI:

– ZOO ima tehničku službu za ovakve situacije koja u suradnji s timariteljima održava faunu i šetnice, no priključili su nam se i ostali zaposlenici, iz marketinga, edukatori jer smo svi željeli da se sve što prije očisti. Velik dio posla napravili su i naši volonteri koji su se priključili akciji. U četvrtak ujutro smo se sastali, pojeli gablec i krenuli na posao – kaže Skok. Vrt je čistilo njih 35, a za uklanjanje su preostala veća debla koja će se uklanjati postupno, kaže, jer je za njih potrebna veća mehanizacija.

GALERIJA:

Zagreb: Šetnja Alpinumom u Botaničkom vrtu
1/39

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije