Hrabri ribiči

Drama na jezeru kod Zagreba: Auto je lagano tonuo, žena je bila unutra...

Drama na jezeru
Foto: 24sata
1/2
08.10.2018.
u 18:59

Božidar Žagar iz Zagreba i Dobrivoj Tomić iz Bjelovara skočili su u hladno jezero kako bi spasili ženu

Kolega ribič počeo je vikati kako je automobil upao u jezero Tempo. Iz daljine sam vidio kako je još netko unutra i kako se miče te sam odmah otrčao kako bih došao do auta u koji je već prodrla voda, ispričao je ribič Božidar Žagar iz Zagreba, koji je u ponedjeljak oko podneva pecao na jezerima Rakitje između Zagreba i Svete Nedelje. U pomoć mu je priskočio i drugi ribič, Dobrivoj Tomić iz Bjelovara, piše 24sata

- Ušli smo u vodu koja nam je bila do prsa. Automobil je lagano tonuo, no zapeo je za nešto pa smo mu uspjeli prići. Žena je bila unutra. Čvrsto se držala za volan - ispričao je Dobrivoj. On i Božidar uspjeli su otvoriti vrata i doći do žene. Maknuli su joj ruke s volana te su je izvukli do obale. Gubila je svijest, kažu. Stavili su je u bočni položaj i pozvali Hitnu i policiju. 

Foto: Google Earth

Prema prvim informacijama, žena (47) nije bila ozlijeđena, no nakon pregleda će tek saznati zašto je gubila svijest

Pogledajte video: Da se smrzneš: Snimila nevjerojatan prizor u spavaćoj sobi

 

Ključne riječi

Komentara 15

IL
ilijan1a
20:08 08.10.2018.

Bravo dečki!

Avatar Patton
Patton
09:37 12.10.2018.

Za neupučene, jezero "Tempo" jedno je od tri jezera koja čine jezero Rakitje nastalo eksploatacijom šljunka. Kako je žena sa autom završila u jezeru Tempo? Vjerovatno namjerno jer ostalo je gotovo neizvedivo s obzirom na položaj pristupnih puteva i obale. Što se tiće ribića, tamo su legalno, ako su u ribolovu duže od 24 sata prije izlaska na vodu moraju se javiti ribočuvaru ŠRD "RAK" Rakitje bez razlike dali su gosti ili domači. Ako si gost plačaš dnevnu kartu. Ribolovno društvo "RAK" koje gospodari pomenutim vodama temeljem dodjeljene im koncesije dobro je uređeno i poznato izvan RH po kapitalnom šaranskom ribolovu.

IV
Ivicazgb
19:34 08.10.2018.

Da nije bilo tih krivolovaca ta žena bi sada bila mrtva, nekad i cilj opravdava sredstvo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije