2000 POSJETITELJA NA 41 LOKACIJI

Drugo izdanje festivala Open House Zagreb nadmašilo sva očekivanja

Foto: Dražen Kokorić
1/7
21.10.2024.
u 15:30

– U realizaciji programa sudjelovalo je 45 stručnih voditelja, projektanata obnove, arhitekata, urbanista, povjesničara umjetnosti, antropologa i kustosa. Uz povijesne činjenice o nastanku i revitalizaciji objekata posjetiteljima smo pružili mogućnost vidjeti kako te građevine danas žive – rekla je Tomislava Blatnik.

Sinoć je na zagrebačkom Agronomskom fakultetu zatvoreno drugo izdanje Festivala Open House Zagreb, uz razgovor s arhitekticom Hildegard Auf-Franić i u sklopu programa "Susret s arhitektom". Zamišljen kao promocija najatraktivnijih zagrebačkih arhitektonskih djela te susret građana s arhitektima, građevinarima, investitorima i vlasnicima objekata, Open House Zagreb festival u tri dana i 85 termina na 41 lokaciji te ukupno 2000 posjetitelja i u svom drugom izdanju nadmašio je sva očekivanja.

– U drugoj sezoni Festival Open House Zagreb, zasigurno je opravdao svoje mjesto u rasporedima značajnih događaja u našem gradu i to ne samo zbog velikog interesa posjetitelja već i zbog njihova aktivnog sudjelovanja u svim ponuđenim programa preuzevši ulogu istraživača gradskih infrastruktura i sustava. Teme oko kojih smo ove godine okupili, od revitalizacije baštine preko  valorizacije djela jednog od najznačajnijih hrvatskih arhitekta iz perioda moderne do šetnji urbanim cjelinama, otkrile su nam nova mjesta i ispričale nove priče kako bismo proširili svoja znanja o gradu u kojem živimo ili kroz kojeg prolazimo – rekla je kreativna ravnateljica projekta OHZ, Dubravka Vrgoč. Dodala je da kao Festival arhitekture,OHZ primiče širok pristup gradu, mjestima, ljudima, projektima, sustavima i idejama koje definiraju Zagreb i njegovu budućnost. 

POVEZANI ČLANCI:

Tomislava Blatnik. izvršna ravnateljica projekta OHZ vrlo je zadovoljna odazivom i interesom. – U realizaciji programa sudjelovalo je 45 stručnih voditelja, projektanata obnove, arhitekata, urbanista, povjesničara umjetnosti, antropologa i kustosa. Uz povijesne činjenice o nastanku i revitalizaciji objekata posjetiteljima smo pružili mogućnost vidjeti kako te građevine danas žive. Posebno sam ponosna što smo u godini velikih obljetnica posjetiteljima pružili priliku približiti i bolje upoznati realizacije Viktora Kovačića, ali i skrenuti pažnju na potrebu obnove koju pojedine od tih građevina zaslužuju – naglasila je. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije