Povodom Dana planeta Zemlje 22. travnja Etnografski muzej organizira izlet u prirodu na kojem će se posjetitelji upoznati sa samoniklim biljem i gljivama koje rastu u šumama u okolici Zagreba. Ono što se ubere, pripremit će se i pojesti.
Radionica branja samoniklog bilja ostvarit će se u suradnji sa šumskim kuharom Martinom Reljanovićem i Gljivarskim društvom Kamilo Blagajić.
Martin se kuhanjem bavi 15 godina, to mu je strast koja je proizašla iz ljubavi prema hrani, istraživanju namirnica i različitih stilova prehrana i svjetskih kuhinja. Po zanimanju je morski biolog i inženjer ribarstva i lovstva, te voli vrijeme provoditi istražujući ljepote prirodnog svijeta Hrvatske.
Radionica se održava u sklopu izložbe Lica gladi.
Na izlet se kreće u subotu, 22. travnja u 10 sati na parkiralištu ispred crkve u Valavju, mjestu 45 kilometra udaljenom od Zagreba, a zainteresirani za šumsko druženje mogu se prijaviti mailom na ilusic@emz.hr