A gdje ste vi bili u subotu?

Festival maskota, radosti i balona

festival maskota
Foto: Grgur Žućko/PIXSELL
1/29
08.09.2015.
u 12:58

Dugo, toplo i bezbrižno ljeto smo ispratili, a sudeći po dobrodošlici koji su joj časopis Radost i Point shopping centar u subotu priredili, čeka nas jesen puna uzbuđenja, veselja i zabavnih aktivnosti.

U subotu niste mogli samo ući u Point shopping centar i obaviti ono zbog čega ste došli jer su vas već na samom ulazu dočekale vesele maskote čijem šašavom plesu i pozivima jednostavno niste mogli odoljeti. – Kvragu i ručak u 12! – smijala se Tihana, mama sedmogodišnje Sare koja se nije „dala krstiti“, a i tko bi joj zamjerio što je umjesto ručka odabrala valcer i zajedničko fotografiranje s jedinim profesorom na svijetu kojem sva djeca radosno hrle u susret. Uz Baltazara, Pumpića, Zvjezdice, Malce, Hypo-a i Ledo Medu tko još mari za hranu!

Fora radionice – apsolutni hit
„Dok imamo ovakovih ljudi, nećemo propasti.“ – poznati je citat iz još poznatijeg filma Kreše Golika, a bez greške se može primijeniti na vjerne sljedbenike Fora radionica koji, poput male znanstvene sekte, neumorno prate kretanje ovog putujućeg znanstvenog laboratorija i ne propuštaju niti jednu radionicu. – Gdje god da se pojavimo, djeca su odmah oko nas. Znatiželjna su, vole otkrivati nove stvari, a posebno ih raduje kad sami mogu od početka do kraja izvesti pokus i vidjeti krajnji rezultat onoga što rade. Uživamo djeci otkrivati tajne znanosti i bit ćemo presretni ako se barem jedno od tisuće njih zaljubi u znanost zahvaljujući onome što je naučilo u Fora radionicama – rekla nam je Lovorka Vincetić, voditeljica Fora radionica. – Naši znanstveni rođendani i tematske radionice uistinu su za svako dijete nezaboravno i radosno iskustvo.

Hypo mala škola štednje
A radosno iskustvo za svako dijete je i kad prvi put u životu kupi omiljenu igračku za novac koji je samo uštedjelo. – Nije uvijek lako objasniti djetetu da je bolje ubaciti novac u kasicu nego ga odmah potrošiti na sladoled ili neki drugi slatkiš – požalio se Silvije, otac osmogodišnjeg Tomasa koji uvijek želi neku igračku. Sudeći po gužvi koja je neprekidno bila oko Male škole štednje Hypo banke mnogi roditelji imaju sličnih problema. Zato su tu bili pravi stručnjaci za novac s kojima su djeca mogla ozbiljno porazgovarati o svojim budućim „ulaganjima“.

Veliko finale pod nemirnim nebom
Uzbuđenja nikad dosta, a ono najveće uvijek dolazi na kraju. I premda je cijeloga dana kiša neumorno padala, prije samog završnog spektakla na krovu shopping centra Point nebo se smilovalo, a zauzvrat zahvalni mališani i njihovi roditelji u društvu maskota uputili su mu stotine šarenih balona s najljepšim željama za sve koje vole i kojima su dobre želje potrebne. Polako je došlo vrijeme da se umorne maskote povuku na počinak, a na veliku pozornicu shopping centra Point je tada stupila Lana Jurčević sa svojim pratećim bendom. Što je dalje bilo, ne znamo, jer od silnih vrisaka i bljesaka kamera na mobitelima nismo više mogli pratiti vlastite misli. Znamo samo da je zabava potraja duboko u noć.

Kutak dobrih vibracija
Bilo je zanimljivo vidjeti gužvu u HP corneru, gdje su svi posjetitelji mogli, zahvaljujući profesionalnom fotografu i opremi, na trenutak osjetiti dašak prošlih vremena kada su obitelji, posebno sređene za tu prigodu odlazile u foto radnje na snimanje obiteljskih fotografija. Unatoč tome što svaki trenutak mogu ovjekovječiti kamerama na svojim mobitelima, rijetki su u subotu propustili priliku da za dvije minute dobiju isprintanu obiteljsku fotografiju kao lijepu uspomenu na ovu priredbu.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije