Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pored škole i vrtića

FOTO Ogorčeni stanovnici Knežije: 'Uništavaju nam zelenilo zbog bliještećih reklama'

Devastacija zelenila na Knežiji
Foto: Čitatelj/Večernji list
1/6
18.08.2023.
u 09:00

Komunalno redarstvo izišlo je na teren te utvrdilo da je postavljanje panoa obustavljeno, a naloženo je i da se lokacija vrati u prvobitno stanje, kažu u Gradskoj upravi

Zbog dva ogromna svjetleća panoa veličine dječjeg igrališta, koji se postavljaju na komadiću zelenila na Knežiji, ni mi ni naša djeca nećemo moći mirno spavati, požalili su nam se uznemireni Zagrepčani iz tog kvarta na zapadu metropole. Naime, javili su nam kako se uništava zelena površina u blizini tamošnje osnovne škole i vrtića te kako su ugrađeni temelji za panoe u Ulici Tina Ujevića, zbog, kako tvrde, dobre vidljivosti s prometne Zagrebačke avenije.

– I sve se to događa nakon oluje koja je uništila više od tisuću stabala u našem gradu. U neformalnom razgovoru sa zaposlenicima doznali smo kako je zemljište u vlasništvu Grada jer je riječ o površini obrazovnih institucija. Obraćamo vam se kao zabrinuti roditelji i građani koji žive u blizini, čija djeca ondje provode puno vremena svaki dan. Zanima nas kako je moguće da na javne gradske površine bez ikakve najave i konzultacija sa stanarima postavljaju ogromne bliješteće panoe, i to na ovakve lokacije i znači li to da je u redu da ni mi ni naša djeca nećemo moći mirno spavati dok na račun toga velike tvrtke zarađuju još više novca? – pitaju se zabrinuti stanovnici Knežije te tvrde da su tamošnja stabla zabilježena i u registru zelenila Zagreba.

>>GALERIJA: 

Devastacija zelenila na Knežiji
1/6

Proslijedili su nam i ugovore o plaćanju naknade za postavljanje reklama u spomenutoj ulici na Knežiji, a Grad ga je sklopio sa zagrebačkom tvrtkom koja se bavi postavljanjem reklama. O cijeloj situaciji pitali smo i Grad, a oni su nam pak odgovorili kako su komunalni redari upoznati sa stanjem na Knežiji te su 11. kolovoza prvi put izišli na teren i izvršili nadzor na lokaciji.


>>VEZANI ČLANCI: 


– Nadzorom je utvrđeno da su na čestici izvršeni betonski i zemljani radovi, a sve radi postavljanja reklamnih panoa. Slijedom toga, komunalno redarstvo pokrenulo je propisane postupke – poručili su iz Gradske uprave te dodali kako su redari prekjučer ponovno izašli na teren te utvrdili kako je postavljanje panoa obustavljeno, a pokrenut je i prekršajni postupak protiv tvrtke koja je započela radove te upravni postupak u kojemu se nalaže da navedenu lokaciji vrati u prvobitno stanje.

Komentara 4

Avatar Jopa
Jopa
09:55 18.08.2023.

Plitka akcija, bolje da maknu one ružne ograde sa reklamama oko škole i stave ta sva visoka svijetleća ekrana.

DU
Deleted user
23:21 18.08.2023.

Hobotnica bivseg gradonacelnika jos uvijek izaziva probleme. Velike reklame danas vise nisu u modi.

PV
prcko.vita
09:49 18.08.2023.

Ako ste toliko ekološki osviješteni, zašto su 80 posto auta u Knežiji dizelaši, ja sama znam dva majstora na Knežiji koji čupaju DPF filtere jer eto, to samo guši auto i smeta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije