Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
4. marš centrom

FOTO Prijatelji životinja marširali Zagrebom: 'Zakon o zaštiti životinja treba unaprijediti'

U Zagrebu održan Marš za životinje
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/5
13.04.2024.
u 16:10

Hrvatskoj trebaju promjene u zakonodavstvu i osnivanje inspekcije za zaštitu životinja. Hrvatskoj treba unapređenje Zakona o zaštiti životinja, kao i regulacija držanja egzotičnih životinja. Uz navedeno, zabrana natjecanja u vuči trupaca i zabrana držanja pasa na lancu samo su neke od promjena koje su nužne - izjavili su Prijatelji životinja

Prijatelji životinja mnogobrojnih slučajeva okrutnosti koje ljudi čine nad životinjama, u središtu Zagreba održali su “4. Marš za životinje“. Povorka koja je okupila oko 400 sudionika kretala se središnjim ulicama Zagreba, natpisima na transparentima i uzvicima zazivajući veću zaštitu životinja i prepoznavanje njihovih prava.

–Hrvatskoj trebaju promjene u zakonodavstvu i osnivanje inspekcije za zaštitu životinja. Hrvatskoj treba unapređenje Zakona o zaštiti životinja, kao i regulacija držanja egzotičnih životinja. Uz navedeno, zabrana natjecanja u vuči trupaca i zabrana držanja pasa na lancu samo su neke od promjena koje su nužne - izjavili su Prijatelji životinja.

Maša RIznić iz udruge Pobjeda istaknula je i cijeli niz zahtjeva koje imaju prosvjednici. Među ostalim se tako traži bolji Zakon o zaštiti životinja, osnivanje Sektora za zaštitu životinja pri Ministarstvu poljoprivrede, osnivanje Inspekcije za zaštitu životinja, potpunu zabranu držanja pasa na lancu, uvođenje mjera socijalizacije i kastracije u Pravilnik o opasnim psima...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije