POMOĆ STRANIM RADNICIMA

FOTO, VIDEO One stop shop: U Zagrebu otvoren prvi centar za informiranje izbjeglica i migranata

Zagreb: Gradonačelnik Tomašević i predstavnica UNHCR-a Anna Rich na otvorenju centra One stop shop potpisali Sporazum o suradnji
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/18
19.09.2024.
u 15:56

Ono što je ključan korak za integraciju jest poznavanje hrvatskog jezika i zato je Grad pokrenuo tečajeve hrvatskog jezika za strane radnike primjerice kroz školu stranih jezika od SUVAG-a, a isto to provode i druge različite organizacije. Vjerujem da će i Država u većem broju pokrenuti organiziranje tečajeva hrvatskog jezika, ali isto tako i poslodavci jer to bi trebala biti obveza poslodavaca da organiziraju tečajeve hrvatskog jezika za strane radnike, kazao je Tomašević

Gdje pohađati tečajeve hrvatskog jezika, kako se lakše integrirati u društvo te sve o administrativnim procedurama samo su neke od informacija koje najčešće zanimaju strane radnike, a od danas odgovore na sva pitanja mogu doznati na jednom mjestu. U suradnji Grada Zagreba i Agencije Ujedinjenih Naroda za izbjeglice (UNHCR-a) u Hrvatskoj, otvoren je prvi One stop shop, centralno mjesto za informiranje izbjeglica i migranata, a smjestio se u Petrinjskoj 31. Otvorenju su prisustvovali i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević te predstavnica Agencije Anna Rich koji su, usto, potpisali i Sporazum o suradnji Grada Zagreba i UNHCR-a na provedbi rada Centra dobrodošlice. 

– Ova suradnja nije samo formalni sporazum, već i obećanje da ćemo nastaviti raditi zajedno na izgradnji inkluzivnijeg društva. Ovaj Sporazum predstavlja primjer kojeg bi trebali slijediti i drugi gradovi jer One stop shop napravit će značajnu razliku u životima pojedinaca i obitelji koji se često suočavaju s raznim izazovima – istaknula je Anna Rich. Više od 20.000 stranih radnika trenutno živi i radi na području metropole, a njih više od 13.000 ne zna hrvatski, no gdje ga i u kojim terminima mogu početi učiti, uputit će ih djelatnici Centra. 

VEZANI ČLANCI: 

– Ono što je ključan korak za integraciju jest poznavanje hrvatskog jezika i zato je Grad pokrenuo tečajeve hrvatskog jezika za strane radnike primjerice kroz školu stranih jezika od SUVAG-a, a isto to provode i druge različite organizacije. Vjerujem da će i Država u većem broju pokrenuti organiziranje tečajeva hrvatskog jezika, ali isto tako i poslodavci jer to bi trebala biti obveza poslodavaca da organiziraju tečajeve hrvatskog jezika za strane radnike – istaknuo je Tomašević. 

Komentara 6

Avatar brons
brons
16:26 19.09.2024.

One stop shop, kaj to znaci, prevedite mi na hrvatski

Avatar Idler 3
Idler 3
17:32 19.09.2024.

A zna li se kakšni su to migranti, jesu ilegalci, iz kojih zemalja su...?

KR
kruti157
17:51 19.09.2024.

J. vam senf mater i oni koji su vas pustili tu..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije