NEUGODAN SMRAD

FOTO, VIDEO Zagrepčanku šokirao prizor: 'Bilo me sram što djeci moram objašnjavati kako je do ovoga došlo'

Foto: Čitateljica
1/6
24.09.2024.
u 11:15

Kako bismo provjerili situaciju, dan kasnije i sami smo se zaputili do Svačićevog trga, no nadležne službe su nas preduhitrile, otpada više nije bilo

Brojni su Zagrepčani sunčano nedjeljno poslijepodne odlučili provesti u šetnji zagrebačkim ulicama, a među njima i jedna sugrađanka koju je, kaže, prolazeći Trgom kralja Petra Svačića šokirao prizor koji je ondje ugledala. Naime, u neposrednoj blizini parka, koji već više od dva desetljeća nosi i titulu spomenika parkovne arhitekture, oko podzemnih spremnika našla su se i hrpe nagomilanog otpada

– Za vrijeme ugodne šetnje po Svačićevom trgu zaprepastili su nas ovi prizori. Možete zamisliti moju reakciju kao nekoga tko je izdvojio vrijeme i novac da nedjeljno popodne s obitelji provede u Zagrebu. Što tek bude kad istu stvar snime turisti ili tiktokeri i influenceri s milijunima followera? – istaknula je uznemirena Zagrepčanka koja nam je ustupila i fotografiju prizora. 

Kartonske kutije, poveći komadi tkanine, papirnate vrećice te brojne vreće miješanog komunalnog i biootpada koje izgleda više nisu stale u za to namijenjene podzemne spremnike, a hrpe su sezale gotovo do polovine staze. 

VEZANI ČLANCI: 

– Snimajući sve ovo, od tamošnjih stanovnika doznajemo kako se smeće nije odvozilo minimalno tri dana. Odvratan prizor, još odvratniji smrad i slika nekad kulturnog, glavnog grada ove zemlje. Bilo me sram što djeci moram objašnjavati kako je do ovoga došlo, a nisam ni sama sigurna da znam odgovor – dodala je. Kako bismo provjerili situaciju, dan kasnije i sami smo se zaputili do Svačićevog trga, no nadležne službe su nas preduhitrile i sanirale otpad. 

Komentara 1

VA
VanjaPlank
12:21 24.09.2024.

Nema vremena Tomašević za smeće on se biciklom vozi da pokaže kak je on jako wouk i progresivan

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije