Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nova mlada snaga

Glavni im je cilj oblikovati Zagreb prema željama stanovnika

 Marko Gregović  (1)
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/3
25.03.2013.
u 14:56

Fokus nove političke stranke 'Za grad' problemi su prometa i okoliša. Nude mogućnost svim građanima da sudjeluju u sukreiranju njihovog političkog programa putem internetske stranice www.za-grad.com.

Participativna demokracija njihov je cilj. Da građani Zagreba sudjeluju u političkom odlučivanju, da potiču transparentnost, da riješe neke od gorućih gradskih problema, poput, javnog prijevoza, biciklističkog prometa, pješačkih zona, okoliša i gospodarenja otpadom. Oni su nova mlada snaga koja je osnovala političku stranku pod nazivom "Za grad".

Predstavili su se danas javnosti u svojim prostorima na Ribnjaku. Glavni im je cilj, kažu, oblikovati Zagreb prema željama njegovih stanovnika.

Supredsjednici stranke Iva Kvakić i Marko Gregović istaknuli su kako su, nezadovoljni sporošću gradske administracije i neprestanim ignoriranjem njihovih ideja, odlučili promijeniti stvari aktivnim uključenjem u borbu za ulazak u Gradsku skupštinu. Nova stranka nudi mogućnost svim građanima da sudjeluju u sukreiranju njihovog političkog programa putem internetske stranice www.za-grad.com.

- Dok većini političkih opcija komunikacija s građanima i slušanje njihovih ideja ostaje dio predizborne kampanje, nama je srž programa stalna komunikacija s građanima putem naše web platforme i u našem uredu. Naša vrata na Ribnjaku 3 bit će otvorena u stvarnom i virtualnom svijetu svaki dan i za čitavo vrijeme našeg mandata će tu građani moći dati svoje prijedloge za poboljšanje svojeg kvarta ili grada. O tim prijedlozima građani potom mogu diskutirati i glasovati za njih, a u suradnji sa stručnjacima odabiru se ideje s najviše potpore za prezentaciju Gradskoj skupštini i upravi - istaknula je Iva Kvakić.

>>U politiku ulazi i Sindikat biciklista za sve koji dosad nisu glasali

Komentara 2

Avatar javorko
javorko
17:59 25.03.2013.

vi mladi niste u stanju ni sami sebi organizirati zivot,iznimka je vrijeme koje provedete na facebook,klinci odrastite prvo,danas covjek od 25 ponasanje je ko dijete od 15, prije 30 godina

OB
-obrisani-
11:10 26.03.2013.

na filozofskom se najviše nauči o životu, i onda se osnuje stranka :-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije