URBANISTIČKO-ARHITEKTONSKO RJEŠENJE

Gradit će se novi dječji vrtić na Jarunu: Imat će oko 200 mjesta, a ovako bi trebao izgledati

Foto: Društvo arhitekata Zagreba
1/5
11.09.2024.
u 11:39

Na ovom je natječaju dodijeljeno ukupno pet nagrada - prva nagrada u iznosu 10.000 eura te još četiri nagrade ukupnog iznosa 15.000 eura

Grad Zagreb objavio je rezultate natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja za izgradnju novog dječjeg vrtića na Jarunu koji je objavio u suradnji s Društvom arhitekata Zagreb. Izgradnjom ovog vrtića, kako ističu iz Grada, proširit će se kapaciteti za oko 200 mjesta.  

Od 20 pristiglih radova, prvu nagradu osvojili su AG PLANUM, Marko Cvjetko, Miron Hržina, Ivica Krešić, Elena Tikvić. Oni su ponudili moderno arhitektonsko rješenje za novi dječji vrtić u naselju Petrine-Županići na Jarunu te napravili rješenje s integriranim i inovativnim pristupom koje predstavlja sklad vizure, održivosti i funkcionalnosti. 

"Ovakvi natječaji dokaz su da Grad Zagreb uvažava struku i na najbolji način pokazuje da ostvaruje ciljeve GUP-a. Planiramo površine za gradnju društvenih sadržaja, prvenstveno škola i vrtića, ali i drugih prostora javnih namjena, a sve kako bi se ostvario uravnoteženi razvoj osobito u predjelima grada u kojima intenzivnu stambenu izgradnju u prošlosti nije pratila izgradnja potrebnih društvenih sadržaja. Sustavnim planiranjem prostora javne namjene anticipiramo i buduću stambenu izgradnju te osiguravamo da svi prostori grada imaju planiranu mrežu potrebnih javnih sadržaja“, rekao je gradonačelnik Tomislav Tomašević, pozvavši struku da se javlja i na buduće natječaje Grada Zagreba. 

Na ovom je natječaju dodijeljeno ukupno pet nagrada - prva nagrada u iznosu 10.000 eura te još četiri nagrade ukupnog iznosa 15.000 eura. Detalji provedenog Javnog natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja za izgradnju novog dječjeg vrtića na Jarunu dostupni su na poveznici

2. nagrada
Foto: Društvo arhitekata Zagreba

3. nagrada
Foto: Društvo arhitekata Zagreba

4. nagrada
Foto: Društvo arhitekata Zagreba

5. nagrada
Foto: Društvo arhitekata Zagreba

Komentara 1

BU
burza
12:07 11.09.2024.

Na svakom koraku rade vrtice a djece sve manje radite staracke domove jer staraca koi se nemogu brinuti za sebe sve vise

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije