Štednja

HOK otvorio novu poslovnicu Obrtničke štedne banke

topic
Arhiv Vl-a
10.03.2010.
u 08:50

- Obrtnicima je itekako važno dobiti kvalitetniji financijski proizvod u odnosu na ostatak bankarskog tržišta, kazao je Mato Topić, predsjednik HOK-a.

Hrvatska obrtnička komora otvorila je novu poslovnicu Obrtničke štedne banke u Zagrebu u Ilici 49, a pušten je u rad i prvi bankomat, izvijestili su iz HOK-a.

Predsjednik HOK-a Mato Topić istaknuo je važnost Obrtničke štedne banke koja je u svom poslovanju okrenuta obrtnicima i malim poduzetnicima.

- Obrtnici, dugogodišnji štediše Zanatsko štedno kreditne zadruge Zagreb, iz koje je nastala ova banka, postali su dioničari banke. Nama je važno dobiti kvalitetniji financijski proizvod u odnosu na ostatak bankarskog tržišta, a to je moguće upravo u suradnji s komorskim sustavom, tako da obrtničke komore i udruženja obrtnika vode poslovanje preko računa u OŠB, da deponiraju određena sredstva koja mogu poslužiti za financiranje određenih pojedinačnih projekata obrtnika ili projekata u komorskom sustavu uz povoljniju kamatu - rekao je Topić.

OŠB je u vlasništvu 1125 dioničara obrtnika i malih poduzetnika, u 100-postotnom hrvatskom vlasništvu, s temeljnim kapitalom od 18,4 milijuna kuna. Poslovnice su, osim u Zagrebu, otvorene i u Čakovcu, Imotskom, Karlovcu, Zadru, a predviđeno je otvaranje poslovnice i u Puli.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije