KAKO SAD?

Dio Zagrepčana iz žute prešlo u crvenu parkirališnu zonu, zatečeni ostali i stanovnici još nekoliko kvartova: 'Počeli su nicati znakovi'

Od rujna Zagreb uvodi blokovsko parkiranje
Neva Zganec/PIXSELL
24.10.2024.
u 08:18

Novi se režim počinje primjenjivati od subote, a uz stanovnike dijela centra, iznenađeni su, primjerice, i u Sigetu, gdje se uvodi naplata

Parkirališne zone od subote će biti podijeljene na kvartovske blokove, a stanari će s povlaštenim kartama moći ostaviti auto samo u onom u kojem imaju prijavljeno prebivalište ili boravište. Dan početka primjene novog sustava opasno se bliži, a unatoč tome što je već odgađan, i dalje postoje nepoznanice zbog kojih su se i društvene mreže užarile.

Iznenadili su se tako, među ostalima, stanovnici Šalate i obližnjih ulica sjeverno od Vlaške jer je njihov blok sad u crvenom, odnosno postao je dio prve parkirališne zone, a onda i zapitali znači li to da će morati plaćati i skuplju povlaštenu kartu. "Kada korisnik ima kupljenu povlaštenu parkirališnu kartu za, primjerice, žutu zonu, a prema novom modelu naplate njegov blok pripada u višu, crvenu, neće je trebati nadoplatiti sve dok joj traje valjanost", odgovorili su iz Zagrebparkinga.

Od rujna Zagreb uvodi blokovsko parkiranje
1/12

Mnogi se također pitaju hoće kupljena mjesečna povlaštena karta vrijediti i nakon 26. listopada, kad na snagu stupa novi režim. A iz Holdingove su podružnice izvijestili da će sve važeće povlaštene karte od subote automatski vrijediti samo u onom bloku kojem vlasnik pripada prema prijavljenom prebivalištu ili boravištu. "Želite li zadržati povlaštenu kartu i nastaviti se koristiti njome u dodijeljenom bloku, do datuma isteka nećete trebati poduzimati nikakve dodatne radnje. Sustav će vas automatski prepoznati kao korisnika pripadajućeg parkirališnog bloka", objasnili su.

Zatečeni su ostali i nerijetki stanovnici Sigeta jer su po kvartu, usprkos tome što se najavljivalo da neće biti proširenja područja naplate parkiranja, počeli nicati znakovi koji upućuju na suprotno. Jednako su reagirali i na Savici, odnosno u Ulici Vladimira Ruždjaka, koja je ovih dana dobila tablu s oznakom da sad pripada drugoj zoni. A kako je nedavno za Hinu rekao Dinko Herman, šef Zagrebparkinga, naplata se uvodi u Brodograditeljskoj i Aleji pomoraca u Sigetu, a u prvu zonu na Tuškancu ulazi i Zamenhofova. Usto se u sustav uključuje područje okretišta Dubrava kod Avenije Gojka Šuška, a ukida se naplata na Vrapčanskoj aleji.

VEZANI ČLANCI: 

Ključne riječi

Komentara 16

AK
Aka
09:34 24.10.2024.

Nema Bandića, vidi se. Sav grad raskopan, nigdje radnika, ostvljeni strojevi, građevinski materijal i tako mjesecima??? Kaj nas briga kaj se TT tuži s građ firmama? Ne zna se nositi sa situacijom, nego se sve prelama preko leđa građana. Gural se da bude gradonačelnik, hračkal po pokojnom a sad? Što sad kad treba znati, a ne samo pričati možemo? Možete, ali nekak vam i neide? Kaj je Bandić napravil imamo, ostalo salbo se kaj vidi. Zakaj Zagreb nema terme da se stariji mogu ići kupati? Zakaj moramo 50 km ići od Zg na plivanje, jer nema nego dubokih bazena u koje se ulazi po štengama viseći na rukama? A sve je više starijih ljudi, mladi su otišli ili su na odlasku. Propali bumo!!

ZA
zagabria3
09:20 24.10.2024.

Gradom vladaju Lud, zbunjen. Normalnih zasad nema

CH
chawka
09:46 24.10.2024.

Dodatna pljacka gradjana, nikakvo rasterecenje parkirnih mjesta nece ovo donijeti. Vodstvo grada nije sposobno voditi obican Kucni savjet jedne zgrade, a kamoli ovakav sustav. Za neke projekte im skidam kapu, ali su vise zabrljali i stete nanijeli ljudima i gradu, pa je zasjenilo sve ono dobro. Bolje da vise ne vode grad, nije to sposobno voditi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije