OVISI O DOBROJ VOLJI

Istražili smo praksu u Zagrebu: Baca li se otpad u plavim vrećicama ako nema sankcija za crne ili zelene

storyeditor/2024-07-07/PXL_201223_107743182.jpg
Robert Anić/PIXSELL
17.07.2024.
u 15:54

Ispisivati se mogu samo individualne globe, ali ne i kolektivne. U praksi ne postoji metoda kojom bi se utvrdilo koji je stanar zgrade sa zajedničkim kontejnerom prekršio pravilo, zbog čega su i oni koji žive u kućama u neravnopravnom položaju

Komentara 3

EV
Evojesam
21:58 17.07.2024.

Plave vrecice ne kupujem iz principa niti ih ikada mislim kupovati . Pametnjakovic je krenuo s idejom na razini osnovne skole, nista nije proveo u djelo kako spada i sad se gura i u parking. Nesposobnjakovic.

AN
AnimaTor
09:31 18.07.2024.

NeMožemo više ne distribuira niti žute vrećice a niti smeđe vrećice. Sve što ProMašević dotakne sve se uruši poput Jakuševca.Nesposobni aktivisti ostaju uvijek nesposobni aktivisti. NeMožemo. Katastrofa.

Avatar Rimtutituki
Rimtutituki
08:21 18.07.2024.

Plave vrećice kupujem, recikliram preko 30 godina, to nije stvar principa nego svijesti i savjesti! Žalosno je i fascinantno koliko su pojedinci bahati neodgovorni i nepromišljeni, teško im je zgnječiti kartonske kutije, izvaditi iz nje plastiku, ne prazniti u nju pepeljaru. U bio otpad ubace luk u staniolu, krastavace u staklenci, čips u ambalaži, trulo voće u nerazgradivoj vrećici, kosti i ostatke roštilja. I ne, nitko prekršioce ne sankcionira, lako je dokučiti koji poslovni subjekti desetljećima i konstantno bacaju neprimjerene (antene) i opasne (kante boja i lakova) stvari u zajednički kontejner mješanog otpada. U Njemačkoj, Švicarskoj, pa i Sloveniji, davno bi bili "masno" kažnjeni i poučeni. Tamo je sramota biti ekološki neodgovoran! A sad pitanje, zašto više ne dobivamo žute vrećice za plastiku i metal?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije