Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Što se događa?

Jarunski misterij: Mrtve ribe na obalama jezera. Ugibaju li od stresa?

Mrtve ribe na Jarunu
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/10
05.05.2018.
u 23:10

Fotoreporter Matija Habljak u subotu navečer snimio je uz obalu veslačke staze na Jarunu desetak mrtvih riba. Tek rijetki šetaći su primijetili neuobičajen prizor

Uginule ribe na obalama Jaruna, njih desetak na sjevernoj obali zagrebačkog jezera, potakle su  zabrinutost i znatiželju Zagrepčana. No, tek su rijetkisu u subotu na omiljenoj gradskoj rekreativnoj destinaciji primijetili pomor ribe. 

– Nikada svih ovih godina na Jarunu ovako nešto nisam vidjela, zaista gadno izgleda. Sad ću sigurno češće instinktivno pogledavati na obalu – kazala je Nada Klenkar koja na jezero dolazi desetak godina. 

Kad je gospođa vidjela pomor riba, onako, u blatu i mulju na malom prostoru, zaključila je:

– Nije ovo lijep prizor. 

Mrtve ribe na Jarunu
1/10

Šetači s kojima smo sinoć razgovarali, svi su redom bili - šokirani. Iz Rekreativnog športskog centra Jarun rekli su nam kako se nitko od prolaznika nije žalio. No, isto tako, tvrde kako ih ne čudi nekoliko uginulih riba jer se u četvrtak jezero poribljavalo. U Jarun je ubačeno tri tone bijelog amura te bijelog i sivog glavaša. Kako neke od tih riba novi dom ne prihvaćaju dobro, ubrzo od stresa za organizam ugibaju. To se događa svake godine, kažu, pa bi tek pravi pomor koji bi na obale izbacio stotine riba bio pravo zvono za uzbunu.

 Neki su se i našalili:

– Možda se probudio som Jura!

Aludirali su na gradsku legendu o somu teškom tristotine kilograma koji živi u Jarunskom jezeru, a kojeg su građani prozvali Som Jura. Nitko ga, dakako, dosad nije susreo.

Ključne riječi

Komentara 17

Avatar Crnokošuljaš
Crnokošuljaš
00:23 06.05.2018.

Od stresa??? Zabavan naslov!

DU
Deleted user
07:06 06.05.2018.

Kakva budalaština od članka.

JP
josip.pivar11
06:58 06.05.2018.

Jasno je: od stresa. Jer kad prate naše medije drukčije i ne mogu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije