zaštita pročelja

Kako će videonadzor u Zagrebu 'ubijati' grafite

grafiti
Žarko Bašić/PIXSELL
19.04.2013.
u 09:13

Na forumu o urbanoj sigurnosti prezentira se danas i zagrebački model zaštite javnih površina od nedoličnih natpisa i šara

Sociolozi, policajci, arhitekti, gradski dužnosnici i zastupnici, predstavnici mladih, objasnit će danas, na 3. regionalnom forumu o urbanoj sigurnosti u organizaciji Hrvatske udruge menadžera sigurnosti, zašto će reći “Stop grafitima”.

U nizu predavanja o urbanoj kulturi i supkulturi mladih, dvojbi jesu li grafiti umjetnost ili vandalizam, napokon bismo trebali doznati i kakva je točno uloga videonadzora u Zagrebu u zaštiti od grafita. Jer, jedan od razloga postavljanja sad već stotina kamera po gradu bila je i otkriti one koji šaraju po pročeljima.

– Prije mjesec dana MUP se napokon spojio na naš sustav kamera i moći će nadzirati sve gradske prostore gdje su kamere – najavljuje Mate Kraljević, pomoćnik pročelnika za komunalno i prometno redarstvo, te navodi da će “to biti osobito zanimljivo noću, kad i nastaje većina grafita”. 

Kraljević će danas prezentirati model suradnje policije i svoga redarstva u otkrivanju počinitelja. 

– Same kamere na gradskim pročeljima djelovat će na njih da ne čine prekršaje – ponovio je Kraljević i naveo kako su lani u Zagrebu izdali 15 naloga vlasnicima zgrada da očiste zgrade od nedoličnih natpisa, a ulovili su i pet prekršitelja, nad kojima se primjenjuje i kazna iz odluke o komunalnom redu.

>>U centar grada stiže još nadzornih kamera

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije