POSLJEDICE POTRESA

Kardinal Bozanić Božićnu misu predvodi u montažnoj crkvi u Čučerju

Zagreb: Božićnu misu u Čučerju predvodi Josip Bozanić
Foto: Tomislav Miletic/PIXSEL
1/12
25.12.2021.
u 11:30

Župa Pohoda BDM s istoimenom crkvom teško su pogođeno područje u potresu koji je 22. ožujka 2020. pogodio Zagreb.

Svečano euharistijsko slavlje svetkovine Božića iz montažne crkve župe Pohoda Blažene Djevice Marije u Čučerju predvodi kardinal Josip Bozanić, zagrebački nadbiskup. 

Nakon mise predviđene su kratke izjave za medije. Prvi je pred novinare stao ministar graditeljstva i državne imovine Darko Horvat. Ministar je uputio prigodnu čestitku, ali i aktualna pitanja obnove nisu izostavljena pogotovo jer je i sama božićna misa održana u montažnoj crkvi u Čučerju koja je baš kao i brojne obiteljske kuće stradala u potresu od kojega je prošlo gotovo dvije godine, a za nekoliko dana obilježit će se i godišnjica petrinjskog potresa.

Horvat uvjerava kako će se obnova uskoro zahuktati.

Inače, spomenuta župa Pohoda BDM s istoimenom crkvom teško su pogođeno područje u potresu koji je 22. ožujka 2020. pogodio Zagreb. Više od 50 obiteljskih kuća mora se srušiti, a više od 150 kuća nije sigurno za život. Nadbiskupijski Caritas izašao je ususret brojnim nevoljnicima potrebitima pomoći uz brojne dobre duše donatora.

25.12.2021., Zagreb - Kardinal Josip Bozanic predvodio je svercano euharistijsko slavlje Bozica iz montazne crkvene zupe Pohoda Blazene Djevice Marije Cucerju. Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL
Foto: Tomislav Miletic/PIXSEL

Dana 19. listopada 2020. započela je gradnja privremenog montažnog objekta za bogoslužja, na platou s istočne strane crkve. Projekt je izrađen na inicijativu Nadbiskupije, koja je dala financijsku potporu gradnji, uz potporu grada Zagreba, kao i potporu samih župljana.

Podsjetimo, kardinal je polnoćku služio u crkvi sv. Jeronima na Maksimiru. Prvi je to put u 141 godinu da se misa nije održala u zagrebačkoj katedrali također teško oštećenoj u potresima u Zagrebu i Petrinji.

25.12.2021., Zagreb - Kardinal Josip Bozanic predvodio je svercano euharistijsko slavlje Bozica iz montazne crkvene zupe Pohoda Blazene Djevice Marije Cucerju. Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL
Foto: Tomislav Miletic/PIXSEL

"Živimo to iskušenje, molimo Boga da što prije prođe ta pošast, da nas toga oslobodi, ali dok smo u ovom vremenu budimo odgovorni i nemojmo se dati zavesti lažnim prorocima", rekao je kardinal.

Bozanić je Božić čestitao uz poruku da je to blagdan koji povezuje nebo i zemlju koji nam donosi posebnu radost koju čovjeku može dati samo Bog.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije