KVARTOVSKA TRIBINA

Kolektor Zelengaj – Prekrižje bit će gotov početkom 2015.

donje prekrižje
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
16.11.2013.
u 08:05

Obećani drvored u Voćarskoj ipak se neće posaditi zbog instalacija

Iscrtavanje zebri, postavljanje uspornika, uređenje stuba i parkova samo su neka od obećanja koja su dobili stanovnici gradske četvrti Gornji grad – Medveščak nakon Večernjakove tribine održane u tome kvartu. U današnjem broju donosimo odgovore na preostala pitanja građana, a obećanja Grada pozorno ćemo pratiti sa stanarima.

::Kada će započeti i koliko će koštati gradnja kolektora Zelengaj – Donje Prekrižje?

Dinko Bilić: Potkraj ove godine očekujemo ishođenje lokacijske dozvole za sabirni kolektor odvodnje slijeva potoka Kraljevec. Ujedno, ishođena je potvrda glavnog projekta za sustav odvodnje područja Pantovčak – Donje Prekrižje – Kraljevec, a u tijeku je izrada dokumentacije za javni natječaj. Procijenjena vrijednost gradnje iznosi pet milijuna kuna.

:: Noćni klub Gjuro 2 svaki dan u tjednu ne poštuje radno vrijeme i radi do ranih jutarnjih sati. Zašto nema kontrole ili policije?

Dinko Bilić: Komunalno redarstvo provodi nadzor nad održavanjem javnih površina, pa tako i na području Ribnjaka i Ulice Medveščak, vezano uz onečišćenje površina, uklanjanje otpada i slično. Za nadzor mira i reda nadležni su policijski djelatnici.

:: Kada će početi rekonstrukcija odvodnje Vlaška - Petrova - Babonićeva?

Dinko Bilić: Rekonstrukcija odvodnje Vlaška - Petrova - Babonićeva u nadležnosti je Holdinga. Trenutačno se rade idejna rješenja, a u 2014. predviđeno je ugovaranje izrade projektne dokumentacije. Kraj radova može se očekivati početkom 2015. godine.

:: Zašto u Paulinovićevoj ulici, koja je izrazito strma, ne čiste ni lišće ni snijeg?

Dinko Bilić: Paulinovićeva ulica je u redovitom programu čišćenja i pranja Holdinga. Uputili smo poziv Čistoći za obilazak spomenute lokacije i njezino čišćenje. Vezano uza zimsko održavanje, ta ulica uvrštena je u redovni program Zagrebačkih cesta.

Rekonstrukcija odvodnje Vlaška - Petrova - Babonićeva u nadležnosti je Holdinga. Kraj radova može se očekivati početkom 2015. godine

Dinko Bilić

::Kada će biti posađen drvored u Voćarskoj?

Emil Tuk: U ovom slučaju nije moguće udovoljiti zahtjevima građana jer su u zelenom pojasu, gdje se traži sadnja drvoreda, postavljene instalacije plina, električne struje i telekomunikacija.

::Hoće li se, i kada, urediti zapušteni park u Vinkovićevoj ulici?

Dinko Bilić: Zelena površina u Ulici Benedikta Vinkovića nalazi se u planu redovitog održavanja Zagrebačkog holdinga. Navedena površina redovito se održava i kosi. U prijedlog Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture na području Grada Zagreba za 2014. godinu uvrstit će se izrada tehničke dokumentacije za uređenje spomenute površine.

::Zašto se za održavanja nedjeljnog sajma antikviteta ne kontrolira parkiranje automobila na svim površinama? Hoćete li nedjeljom ipak poslati prometne redare da uvedu red i kazne nesavjesne?

Dinko Bilić: Prometno redarstvo nedjeljom (radno vrijeme je od sedam do 21 sat) provodi nadzor na površinama na kojima se održavaju sajmovi antikviteta nad nepropisno zaustavljenim i parkiranim vozilima te im se izriču mjere kažnjavanja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije