Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBORI Kandidati za gradonačelnika dekan Pravnog fakulteta i zastupnik

Kregaru i Matešu propao plan da 'napadnu' skupa

15.02.2009.
u 22:34

Dva Hrvata, tri stranke!, dobro je poznata sarkastična krilatica s početka devedesetih. Lako bi je mogla zamijeniti nova – dva Zagrepčana, tri gradonačelnika.

Bez propalih političara
Želju da s trona skinu Milana Bandića iskazala su još dvojica kandidata. Prvi je Josip Kregar, dekan Pravnog fakulteta.

– Vašu informaciju neću ni potvrditi ni demantirati. Ako uspijem okupiti dovoljno ljudi, moguće je da sastavimo listu koja će se natjecati na izborima za skupštinske zastupnike, a da ja budem kandidat za gradonačelnika – rekao je Kregar. Drugi pretendent je zastupnik Gradske skupštine Antun Mateš, koji je nedavno napustio HSP.

– Svoju kandidaturu i listu za Skupštinu obznanit ću u subotu u Mimari. Svi moji protukandidati obećavaju brda i doline. Ja Zagrepčanima neću obećati ništa osim svog poštenja – kaže Mateš. Tvrdi da na njegovoj listi neće biti ni jedan, kako kaže, propali političar, već će biti sastavljena od uglednih građana, inženjera, studenata...

Zanimljivo je da su Kregar i Mateš kovali plan da zajedno izađu na izbore, no on je propao zato što, kako doznajemo, Mateš Kregaru nije htio prepustiti čelno mjesto. Podsjetimo, Mateš je još potkraj prošle godine počeo okupljati široku koaliciju kojoj se malo-pomalo počeo primicati i Josip Kregar. Njihova suradnja pukla je nakon što se nekolicina Matešu bliskih suradnika pobunila protiv Kregara.

– Točno je da smo razgovarali. Ali kako sada stvari stoje, od naše suradnje neće biti ništa – rekao je Mateš.

Sjena afere kredit
Kregar je već bio prvi čovjek grada. Bio je Vladin povjerenik za Zagreb nakon što je početkom 2000. raspuštena Skupština. Tada je izbila afera jer je Kregar kao član NO-a Posmrtne pripomoći 1998. dobio stambeni kredit od 100.000 DM i to po dvostuko nižim kamatama od tržišnih. Tko zna, možda bi Kregar već bio gradonačelnik da nije izbila ta afera.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije