BUDITE SPREMNI

Kud god skrenete, dočekaju vas radovi? Donosimo popis projekata na zagrebačkim prometnicama

Radovi u Zagrebu
Foto: Kristina Franić
14.09.2024.
u 15:59

Većina će radova biti gotova do kraja mjeseca, no neki traju i do sljedeće godine

Na više lokacija diljem Zagreba u tijeku su radovi na cestama. Izvanredne sanacije kolnika, popravci na tramvajskim prugama, izradnja nogostupa i postavljanje cjevovoda neki su od razloga zbog kojih je vožnja gradom posljednjih tjedana posebno izazovna, a kako biste manje vremena gubili na traženje prohodnog puta, donosimo vam popis svih lokacija na kojima se u Zagrebu trenutno izvode radovi.

Do nedjelje 15. rujna za sav promet su zatvorene južna kolnička traka Ulice kneza Branimira od Osječke ulice do Aleje javora i Šestinski vijenac od ulice Šestinski vrh do kućnog broja 16. Na Branimirovoj se uređuje kolnik, a promet se odvaja po preostalom slobodnom dijelu kolnika, dok je na Šestinama u tijeku rekonstrukcija cjevovoda. Zbog sanacije kolnika uvedena je privremena regulacija prometa i na Strojarskoj cesti koja će također trajati do sutra.

Do 18. rujna ne može se prometovati Samoborskom cestom od raskrižja s Ulicom Velimira Škorpika do kućnog broja 145 (Zagrebačka banka), a obilazni pravac je Samoborska cesta – Ulica Josipa Lončara – Ulica Kreše Golika – Samoborska cesta i obratno. Do kraja ovog mjeseca vrijedi privremena regulacija prometa na Borongajskoj, raskrižju Maksimirske, Bukovačke i Ulice Svetice te na Aveniji Većeslava Holjevca.

Foto: Kristina Franić

Od Zapoljske do Kolarove ulice na Borongajskoj cesti izvodi se sanacija kolnika, a na raskrižju na Maksimiru označuju se oštećenja na tramvajskom kolosijeku. Radovi na Aveniji Većeslava Holjevca odvijaju se u dvije faze. Druga bi trebala završiti do kraja rujna, a obuhvaća dionicu od Ulice Miroslava Miholića do Ulice Savezne Republike Njemačke.

POVEZANI ČLANCI:

Nešto će dulje trajati radovi na Lipničkoj cesti, Slavonskoj aveniji i na raskrižju Savske ceste i Vukovarske ulice. Lipnička će od Ulice Mrzlo polje do Ulice Ravnice za sav promet biti zatvorena do 18 sati 6. studenog zbog nastavka radova na izgradnji nogostupa i oborinske odvodnje te uređenja kolnika. Obilazni pravac je Lipnička cesta - Gornjodragonožečka ulica – Havidička cesta – Vidov kut – Lipnička cesta i obratno.

Izvanredno održavanje nadvožnjaka iznad Ulice grada Gospića na Slavonskoj aveniji trebalo bi biti dovršeno do 20 sati 7. siječnja 2025. godine, a do tada vrijedi obilazni pravac Ulica grada Vukovara – Ulica Marijana Čavića – Slavonska avenija – Servisna cesta – Koledovčina ulica i obratno. Na raskrižju Savske i Vukovarske privremena regulacija prometa na snazi je do 31. prosinca zbog oštećenja duž tramvajskih tračnica.

GALERIJA Požar u Zagrebu: Gorjela je baraka

Radovi u Zagrebu
1/10
Ključne riječi

Komentara 14

EJ
ejStef
17:52 14.09.2024.

Ma uvijek se u Zagrebu nešto radilo, uvijek je bilo prigovora za to. No kako prethodna vlast nije imala toliku podršku medija kao ova, onda se jako dobro planiralo kada idu radovi, obilazne pravce, signalizaccija i sl... Ovo što ovi rade, npr. zatvore Ilicu od Sv. Duha do Črnomerca, kao obilazak treba ići skroz oko bolnice na Sv. Duhu, a onda niti ne ugase semafor na Črnomercu. Taj semafor inače pušta par auti, dok je glavni pravac na Ilici. Naravno da se onda stvore nevjerojatne gužve, nikada viđene... To je toliko nesposobno, da čovjek misli da nitko ne može biti toliko nesposoban, već da to rade namjerno... No, kada te mediji štite, onda Možeš sve. Valjda zato je to Možemo...

AK
Aka
18:16 14.09.2024.

TT si je samo dal nparviti biciklističke trake od Trešnjevke di stanuje, pa prema gradu. Sve drugo je zaštopano i propalo. Na mom parkingu je lokva vode jer je asfalt se udubio poslije potresa..nema nikog da to popravi.

Avatar kenj@c
kenj@c
18:52 14.09.2024.

Jadranski most se obnavlja cijeli mandat, ništa napravili nisu, gajnice podvožnjak obećali- i ništa. Oranice gužva nikad veća itd. itd.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije