AKCIJA ZAGREBAČKE POLICIJE

FOTO Na ovoj lokaciji u Zagrebu kažnjeno je najviše pješaka. Pogledajte koliku novčanu kaznu moraju platiti

PUZ
12.09.2024.
u 12:04

Od ukupno 56 kazni, jednom vozaču osobnog automobila izdan je obavezni prekršajni nalog, dok je 55 pješaka na licu mjesta, zbog počinjenih prekršaja, platilo 32 novčane kazne. Također, izdano je 20 obavijesti o počinjenom prekršaju i 3 pisana upozorenja

Zagrebački su policajci tijekom proteklog vikenda te početkom ovog tjedna promatrali pješake u prometu. Policijski službenici II. postaje prometne policije Zagreb (Lučko), uz druge obveze i zadaće, postupali su i u zonama cestovnih prijelaza preko željezničkih pruga, stoji u priopćenju PUZ-a. Radi podizanja razine prometne kulture svih sudionika u prometu policijski su službenici utvrdili i sankcionirali prekršaje koje čine sudionici u prometu, a poglavito pješaci.

Prekršaji se uglavnom odnose na nepoštovanje prometne signalizacije ispred pružnih prijelaza, kod zvučnih i svjetlosnih znakova koji najavljuju dolazak vlaka. Kada je spuštena pokretna rampa, vozači je zaobilaze, a pješaci se često provlače ispod rampe i nastavljaju hodati preko pružnog prijelaza, čime se izlažu velikoj opasnosti. Policijski su službenici prilikom kontrole utvrdili i sankcionirali ukupno 56 prekršitelja.

Od ukupno 56 kazni, jednom vozaču osobnog automobila izdan je obavezni prekršajni nalog, dok je 55 pješaka na licu mjesta, zbog počinjenih prekršaja, platilo 32 novčane kazne. Također, izdano je 20 obavijesti o počinjenom prekršaju i 3 pisana upozorenja.

VEZANI ČLANCI:

Navedeni prekršaji su utvrđeni na pružnim prijelazima u Ulici Luje Naletilića gdje je policija zabilježila 16 prekršaja, kao i u Vodovodnoj, 30 prekršaja, te 10 u Sokolskoj.

Sudionici u prometu, naime, dužni su zaustaviti se pred prijelazom ceste preko željezničke pruge u istoj razini ako je uređaj za zatvaranje prometa spušten ili se počeo spuštati te kada se daju svjetlosni ili zvučni signali koji na to upozoravaju. Vozačima koji prekrše ta pravila naplatit će se novčana kazna od 390 do 920 eura, a mogu ostati i bez vozačke dozvole na najviše pola godine. Isto tako i pješaci koji ne poštuju pravila kaznit će se novčanom kaznom od 60 eura. 

VIDEO Požar na zagrebačkoj Trešnjevki: Gorjela baraka na križanju Jagićeve i Magazinske

Komentara 20

MS
marko.samarzija
13:19 12.09.2024.

Najviše mi se sviđa činjenica kako se, bakon bombastčnog naslova, u tekstu članka niti jednom riječju ne spominje koja je to lokacija.

Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
12:53 12.09.2024.

I trebaju platit, iako su kazne sramotno male.

RA
racman
12:40 12.09.2024.

Ispravno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije