Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gotovo pola milijuna eura

Lokalnim turističkim zajednicama dodijeljena sredstva za podizanje kvalitete turističkih sadržaja

Foto: Gordan Svilar
1/7
13.07.2023.
u 14:19

Ivanićgradska bučijada, Samoborski fašnik, Festival pjenušaca i jagoda te Posavski kukuruzni labirint samo su neke od turističkih atrakcija Zagrebačke županije za čiju će se organizaciju koristiti sredstva

Kako bi u okviru svojih projekata poticali inovativnost i održivi turizam, 12 lokalnih turističkih zajednica s područja Zagrebačke županije dodijeljeno je 140.000 eura. To je, naime, dio sredstava od gotovo pola milijuna eura pristiglih iz Fonda za turistički nedovoljno razvijena područja i kontinent, a koja je, Turistička zajednica Zagrebačke županije danas u prostorijama velikogoričkog Centra za posjetitelje, dodijelila ključnim dionicima turizma zagrebačkog zelenog prstena. 

Ivanićgradska bučijada, Samoborski fašnik, Festival pjenušaca i jagoda te Posavski kukuruzni labirint samo su neke od turističkih atrakcija za čiju će se organizaciju koristiti sredstva, a koja svake godine u zeleni prsten metropole privlače brojne domaće te strane goste. 

VEZANI ČLANCI: 

Svečanosti potpisivanja ugovora prisustvovali su, među ostalima, i direktorica županijske Turističke zajednice Ivana Alilović te velikogorički gradonačelnik Krešimir Ačkar. 

– Po prvi puta osigurali smo značajnija sredstva koja će doprinijeti snažnijem razvoju kontinentalnog turizma u duhu održivosti. Pola milijuna eura osiguranih za zeleni prsten omogućit će stvaranje novih turističkih sadržaja ključnih za konkurentnost naše destinacije – istaknula je Ivana Alilović te naglasila važnost inovacija u turističkoj ponudi koje naše destinacije mogu učiniti održivijima i otpornijima.

Dodala je i kako je ponosna na osiguranih 190 tisuća eura putem Javnog natječaja za regionalne turističke zajednice za projekte županijske Turističke zajednice koji će biti usmjereni u utrku za certifikat održivosti u destinaciji, razvoj inovativnog i zelenog turizma te promotivne kampanje na domaćem i inozemnom tržištu.

VEZANI ČLANCI: 

– Vjerujem kako će odobrena sredstva osigurati podizanje razine turizma na području Zagrebačke županije koji je zadnjih godina u konstantnom uzletu, kako kvalitativno, tako i kvantitativno. Sve više ljudi prepoznaje ovo naše područje kao turističku destinaciju, a pogotovo se to odnosi na stanovnike Zagreba – poručio je Krešimir Ačkar.

Što se tiče natječaja za dodjelu sredstava, dodatna posebna sredstva osigurali su nositelji projekata udruženih turističkih zajednica i turističke zajednice područja pa je tako TZP Savsko-sutlanska dolina i brigi, kao formalno udružena turistička zajednica, osigurala za pet projekata čak 100.000 eura, dok su projektno udružene turističke zajednice iz Ivanić-Grada osigurale 30.000 eura za dva projekta. Gotovo 15.000 eura osigurale su zajednice s područja Svetog Ivana Zeline za jedan projekt, te 20.000 s područja Zaprešića. 

Turističko vijeće Hrvatske turističke zajednice, u lipnju je na svojoj 26. sjednici donijelo Odluku o odabiru projekata regionalnih i lokalnih turističkih zajednica na turistički nedovoljno razvijenom području i kontinentu u 2023., te visini iznosa za iste iz Fonda za turistički nedovoljno razvijena područja i kontinent, a sve detaljnije informacije o dodijeljenim sredstvima dostupne su na stranicama Hrvatske turističke zajednice.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije