SUKOB

Mamić u Rebru, a Mesić u traumi

02.05.2003.
u 00:00

Policija je protiv obojice podnijela prekršajne prijave zbog remećenja javnog reda i mira

Pročelnik gradskog Zavoda za planiranje Miljenko Mesić teže je , a potpredsjednik Dinama Zdravko Mamić laše ozlijeđen u tučnjavi koja se u utorak dogodila u Uredu gradonačelnice. U Traumi je utvrđeno da je Mesiću napukla lijeva šaka, dok je Mamić dospio u KBC Rebro gdje su mu dijagnosticirali lakši potres mozga od Mesićevog udarca štakom. Protiv obojice je podnijeta prekršajna prijava za remećenje javnog reda i mira.

Tučnjava se odigrala samo nekoliko trenutaka prije početka sjednice Poglavarstva na kojoj je trebala biti izglasana načelna suglasnost tvrtci "Mamić nekretnine" za izgradnju poslovne zgrade u Vukovarskoj ulici, tik uz Otvoreno učilište.

Zdravko Mamić se krvave glave, na štakama koje inače koristi zbog povrede noge, pojavio pred novinarima koji su čekali sjednicu i počeo vrijeđati Mesića.

- Uredno imam sve papire koje su službe grada tražile. Mesić se isprdava i ne da jedno obično mišljenje.Devet mjeseci čekam, a troškovi su se popeli na 200 milijuna kuna. Sada mi je i mojom štakom razbio glavu. Ovo je obol koji sam platio krvlju da svi vide što se radi u Poglavarstvu. Mesića će ionako smjeniti njegovi iz stranke - uz pregršt psovki je ispričao Mamić.

Najavio je i podnošenje kaznene prijave protiv Mesića, ali i da će mu on osobno suditi ukoliko država ne bude u stanju.

Miljenko Mesić je nakon incidenta napustio Poglavarstvo vidno uzrujan.

- Vidite da ja nemam oružje. Branio sam se tuđim oružjem od napada. Kada je krenuo na mene, morao sam se branit i zakon koji je jednak za sve - opravdao se Mesić i dodao kako je sramotno da se ovakve situacije događaju. Optužio je i novinare da su sukrivci jer su Mamiću potpirivali lažne nade. Nakon odgađanja sjednice za sat i pol, Mamić je ipak dobio načelnu suglasnost. Gradonačelnica Pavić nije ulazila tko je započeo tučnjavu, nego je samo izrazila tugu da je do nje došlo.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije