Marijan Šarić

Tužio Grad Zagreb jer su mu s glavnog trga maknuli pano

14.03.2014., Zagreb - Na Trgu bana Josipa Jelacica radnici uklanjaju reklame prema odluci Gradske skupstine.  Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
04.11.2015.
u 19:00

Sud je odbio tužbu jer Šarić nije dokazao da je platio popravak i jer reklamni pano nije imao uporabnu dozvolu

Osnivač Europatradea i hrvatski zastupnik Samsunga Marijan Šarić na Općinskom sudu u Novom Zagrebu izgubio je spor protiv Grada Zagreba težak čak 2,7 milijuna kuna, a prema nepravomoćnoj presudi, zbog izgubljenog spora mora platiti sudske troškove od ukupno 821.925 kuna. Šarić je, naime, 2007. tužio Grad Zagreb jer mu je sa zgrade na Trgu bana Jelačića 3 u studenom 2005. maknut displej za projekciju reklama za koji je, kako tvrdi, imao valjanu pravomoćnu lokacijsku dozvolu.

Oštetili mu displej

U tužbi je naveo da je displej skinut nestručno i potom prevezen u prostore Robnih terminala te je pritom teško oštećen. Popravak displeja Šarić je platio 1,7 milijuna kuna i tužbom je tražio da mu Grad Zagreb nadoknadi taj iznos. Dodatnih 985.760 kuna tražio je zbog izgubljene zarade jer je skidanjem panoa s glavnoga gradskog trga izostala naplata već zaključenih ugovora o oglašavanju. Grad Zagreb je tijekom postupka otklanjao odgovornost za nastalu štetu navodeći kako su displej skidali radnici tvrtke Gamont d.o.o. te tvrtke Robni terminali Žitnjak d.o.o.

Osim toga, Šarić, tvrdili su iz Grada, nije imao uporabnu dozvolu za displej, a i lokacijska mu je već bila istekla. Predstavnici Grada Zagreba naveli su i da Šarić displej uopće nije popravio, odnosno tvrdili su da za popravak nije platio vrtoglavih 1,7 milijuna kuna. Iako je sudac prihvatio činjenicu da je zaista došlo do oštećenja displeja tijekom nestručnog skidanja, Šariću ipak nije dosudio traženi iznos.

Nije imao račun

Naime, sudu je imućni poduzetnik iz Sesveta kao dokaz da je popravak reklamnog panoa plaćen priložio samo predračun za popravak, a sud to nije prihvatio kao valjani dokaz. U obrazloženju presude navodi se da je protivno računovodstvenim i poreznim propisima ne izdati račun za obavljeni posao te da je priloženi predračun bio samo ponuda za neki budući posao između Šarićeve tvrtke i tvrtke koja je popravljala displej. Osim toga, i vlasnik tvrtke koja je popravljala displej na sudu je kazao da Šariću nije nikad izdao račun za popravak te da je trošak podmiren kompenzacijom iz njihova zajedničkog poslovnog projekta.

Sud nije prihvatio ni dio tužbe koji se tiče izgubljene dobiti od gotovo milijun kuna navodeći, među ostalim, da Šarić ne može tražiti da mu se nadoknadi šteta jer displej na glavnom gradskom trgu nije imao valjanu uporabnu dozvolu.

>>Među lopovima i bivši momak Šarićeve kćeri

Komentara 1

DI
duncan_idaho
19:39 04.11.2015.

još jedna "domoljubna" lopina iz hdzove biračke baze sesveta!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije