Vesela vizita

Ministar zdravlja Siniša Varga s klaunovima doktorima posjetio djecu na Klinici za pedijatriju KBC-a Zagreb

Siniša Varga
Foto: PR FOTO
1/5
16.12.2014.
u 15:50

Vesela vizita CRVENIH NOSOVA razveselila je danas djecu na Klinici za pedijatriju Kliničko bolničkog centra Zagreb. Svima dobro poznati klaunovidoktori posjetili su oboljele mališane u sklopu akcije „Donesite i vi osmijeh u bolnice“ koju je podržao i ministar zdravlja Siniša Varga te se pridružio današnjem posjetu. Zahvaljujući ovoj akciji, od početka prosinca udruga klaunovadoktora CRVENI NOSOVI povećala je broj redovitih posjeta dječjem odjelu KBC-a Zagreb, te na taj način svojim terapijskim djelovanjem nastoje olakšati boravak u bolnici kako djeci tako i njihovim roditeljima.

Podršku radu klaunovadoktora pružio je i ministar zdravlja te pohvalio njihove napore da djeci boravak u bolnici učine podnošljivijim. „Hvala CRVENIM NOSOVIMA što našoj djeci koja se nalaze na liječenju u bolnicama, kad neki od njih ne mogu svakog dana vidjeti svoje roditelje, uspijevaju barem nakratko vratiti osmjeh na lica. Riječ je o hvalevrijednom obliku pomoći djeci, njihovim roditeljima i zdravstvenim radnicima koji liječe našu djecu i CRVENIM NOSOVIMA želim veliki uspjeh u daljnjem radu“, izjavio je ministar zdravlja Siniša Varga.

Sretni smo što možemo predstaviti primjer dobre suradnje CRVENIH NOSOVA klaunovadoktora,  Ministarstva zdravlja, Kliničkog bolničkog centra Zagreb i tvrtki Henkel i Konzum, a sve u cilju povećanja kvalitete života bolesne djece u Hrvatskoj. Zahvaljujemo Ministarstvu zdravlja što je prepoznalo naš program pružanja psihosocijalne podrške djeci oboljeloj od malignih bolesti te financijski podržalo provedbu posjeta klaunovdoktora bolnicama“, izjavila je povodom posjeta Mladenka Majerić, izvršna direktorica CRVENIH NOSOVA.

Klaunovidoktori u suradnji s međunarodnom organizacijom „RED NOSES Clowndoctors International“ u Hrvatskoj djeluju od 2010. godine otkad redovito posjećuju bolnice i kroz igru s djecom pokušavaju im otkloniti pažnju od bolesti i straha donoseći im smijeh i radost. Akciju „Donesite i vi osmijeh u bolnice“ zajednički su pokrenule tvrtke Henkel i Konzum, a cilj je omogućiti što više redovnih posjeta klaunovadoktora dječjem odjelu KBC-a Zagreb. „Izuzetno smo ponosni što možemo podržati rad CRVENIH NOSOVA i njihova nastojanja da uistinu donesu osmijeh djeci u bolnici. Posebno nas veseli vidjeti klaunovedoktore na djelu jer smo danas u zajdničkom posjetu osjetili koliko je njihov posjet razveselio djecu i koliko je plemenito njihovo djelovanje. Nadamo se da će ova akcija donijeti još puno smijeha u bolnice“, izjavila je Miranda Mladin, marketing menadžerica Henkel Laundry&Home Care za Adrija regiju.

Trgovački lanac Konzum sa zadovoljstvom je podržao akciju. Prilikom današnjeg zajedničkog posjeta djeci u bolnici KBC Zagreb uvjerili smo se koliko osmijeha klaunovidoktori izmame na njihovim licima. U okviru svog društvenog odgovornog poslovanja i ubuduće ćemo s veseljem provoditi i podržavati  različite projekte i akcije koje su usmjerene potrebama najmlađih u društvu“, kazao je Ivan Tomšić, predstavnik Konzuma.

Od početka djelovanja u Hrvatskoj, CRVENI NOSOVI su ostvarili više od 500 posjeta bolnicama i donijeli osmijeh na lica više od 30 500 bolesne djece. Svojim posjetama od kreveta do kreveta i unaprijed osmišljenim nastupima oduševljavaju djecu, ali i njihove roditelje. Prilikom današnjeg posjeta, a ususret nadolazećim blagdanima, tvrtke Henkel i Konzum prigodno su darivale djecu na Klinici za pedijatriju KBC-a Zagreb.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije