Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krešimir Kuk:

'Moramo biti svjesni da u Zagrebu postoji opasnost od potresa'

potres Zagreb
Borna Filić/PIXSELL
09.04.2016.
u 23:10

- Pitanje je hoće li se ikada moći znanstveno, točno, predvidjeti neki potres - rekao je Kuk.

- Zagreb je potencijalno ugrožen jer se nalazi na seizmički aktivnom području gdje su potresi relativno česti, no ima dijelova zemlje koji su puno više ugroženi - kazao je u Dnevniku Nove TV seizmolog Seizmološkog zavoda Krešimir Kuk

- Moramo biti svjesni da opasnost od potresa u gradu Zagrebu postoji - kazao je Kuk i dodao da ne postoje znanstveno utemeljena predviđanja potresa. 

- Pitanje je hoće li se ikada moći znanstveno, točno, predvidjeti neki potres. Može se reći gdje se može očekivati i kolike jačine, ali o vremenskoj komponenti ne može se govoriti - rekao je Kuk. 

Zagrepčani su danas osjetili potres magnitude 3,6 po Richteru čiji epicentar je bio u slovenskim Brežicama. 

>>Potres magnitude 3,6 po Richteru osjetio se i u Zagrebu: 'Tresao se krevet. Bila su dva podrhtavanja'

Ključne riječi

Komentara 1

NE
nemanatrag
12:13 10.04.2016.

A gdje to ne postoji opasnost od potresa!?!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije