'TRČIM ZA HEROJE UKRAJINE'

Na Bundeku trčali za poginule branitelje Ukrajine: Isto su učinile tisuće iz cijelog svijeta

Zagreb: Utrka "Poštujem vojnike, trčim za heroje Ukrajine" uz jezero Bundek
Foto: Josip Mikacic/PIXSELL
1/4
31.08.2024.
u 19:00

Akcija je godišnja domoljubna tradicija u Ukrajini kojom se odaju počasti sjećanju na seve ukrajinske branitelje poginule tijekom ruske agresije protiv Ukrajine.

Utrka s dirljivim povodom održana je u subotu ujutro na zagrebačkom Bundeku. Zove se "Poštujem vojnike, trčim za heroje Ukrajine", a deseci pripadnika ukrajinske nacionalne manjine te osoba pod privremenom zaštitom iz Ukrajine u njoj su trčali za poginule branitelje zemlje u ratu. 

"Akcija je godišnja domoljubna tradicija u Ukrajini kojom se odaju počasti sjećanju na seve ukrajinske branitelje poginule tijekom ruske agresije protiv Ukrajine te se održava u povodu Dana sjećanja na branitelje Ukrajine koji se obilježava 29. kolovoza", poručili su organizatori događaja, udruge Ukrajinska zajednica Grada Zagreba i Crvena Kalyna uz potporu Veleposlanstva Ukrajine u Republici Hrvatskoj i Ministarstva branitelja Ukrajine.

31.08.2024., Zagreb - Uz jezero Bundek po prvi puta odrzana je utrka "Postujem vojnike, trcim za heroje Ukrajine", u kojoj su sudjelovali pripadnici ukrajinske nacionalne manjine i osobe pod privremenom zastitom iz Ukrajine. Photo: Josip Mikacic/PIXSELL
Foto: Josip Mikacic/PIXSELL

Svake godine tisuće Ukrajinaca diljem svijeta pridružuje se utrci kako bi odali počast onima koji su poginuli braneći neovisnost i teritorijalnu cjelovitost Ukrajine te kako bi iskazali zahvalnost obiteljima poginulih branitelja. 

VEZANI ČLANCI: 

Ključne riječi

Komentara 1

V0
Vlaskoulicanec4.0
07:14 01.09.2024.

Ako ih je bilo 50, puno sam rekao...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije