festival vatrometa

Na Bundeku vatreni spektakl s 2500 projektila na nebu iznad Zagreba

vatromet
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
1/9
13.06.2016.
u 12:50

Osim glazbenog programa, Mirnovec je pripremio i zabavni sadržaj za klince – svakoga se dana u 22 sata priprema "baby vatromet", a tu je i lunapark

Od 17. do 19. lipnja na desnoj obali Save u parku i na jezeru Bundek održat će se 16. Međunarodni festival vatrometa, na kojem će nagrađivani i maštoviti pirotehničari svijeta pokazati svoje umijeće i zagrebačko nebo osvijetliti s čak 2500 projektila, izvijestili su organizatori festivala – Mirnovec Pirotehnika.

Organizatori na ovogodišnjem festivalu očekuju nekoliko desetaka tisuća posjetitelja koji će moći uživati u nadmetanju hrvatskog tima iz Mirnovca s ekipama iz Italije i Poljske, specijaliziranih za izvođenje velikih javnih vatrometa.

Talijanski tim Scarpato Pirotecnica poznat je po svom vatrenom cvijeću na nebu koje osvjetljava noć i razbija mrak, dok je obiteljsko poduzeće Surex iz Poljske dobitnik brojnih nagrada na svjetskim natjecanjima, prepoznato po piroglazbenim vatrometima.

Vatrometi će trajati 10 minuta. Kako bi se natjecanje dodatno "začinilo“, ove godine svaka ekipa ima projektni zadatak u trajanju od tri minute, zadanu temu na koju će morati pokazati svoje piroglazbeno umijeće – pjesmu Ive Robića "Tebi, grade moj". Pobjednika festivala bira publika uz pomoć glasačkih aparata postavljenih na Bundeku.

Tijekom sva tri dana festivala osiguran je glazbeni program uz nastupe hrvatskih izvođača – Kiće Slabinca, Crvene jabuke i Željka Bebeka. Osim glazbenog programa, Mirnovec je pripremio i zabavni sadržaj za klince – svakoga se dana u 22 sata priprema "baby vatromet", a tu je i lunapark.

I ove je godine u sklopu festivala organizirana akcija prikupljanja novčanih sredstava za pomoć udrugama "Krijesnica" i "Veliko srce malom srcu". Od svake lanterne prodane na festivalu organizator će odvojiti pet kuna i donirati udrugama. Prošle je godine tako svakoj udruzi uplaćeno 4728 kuna.

>>Dječji vatromet – novost na festivalu vatrometa

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije