SREDNJOŠKOLCI

Na svečanoj večeri maturante čuvaju zaštitari

04.05.2002.
u 00:00

* Najpovoljniju ponudu za maturalne večere ima Hotel "I", koji maturantima nudi bogat švedski stol po 100 do 160 kuna

Učenici zagrebačkih srednjih škola maturalne večere uglavnom organiziraju krajem svibnja i početkom lipnja, a za oproštajnu srednjoškolsku večer odabrali su luksuzne hotele poput - Esplanade, Sheratona i Hotela Dubrovnik. Za maturalnu večer roditelji će platitit od 300 do 400 kuna, ovisno o programu i jelovniku hotela koji su odabrali. Svi hoteli, kao obavezni dio maturalnih večera imaju i osiguranje koje čuva red u dvorani i pazi na nepozvane goste koji se žele krišom uvući na maturalnu večer.

- Već petnaest godina maturalne večere organiziramo u Esplanadi, gdje će učenici za 400 kuna imati bogat jelovnik, domjenak za roditelje i band u organizaciji hotela. Iako dosad nije bilo izgreda na maturalnim večerama, hotel Esplanade ima svoje osiguranje koje pazi da nitko sa strane ne uđe u dvoranu. Učenici sami rade program u kojem su ove godine predvidjeli tombolu i razne skečeve - rekla je ravnateljica Gimnazije Tituša Brezovačkoga - Zora Matus.

Ravnateljica i profesori Gimnazije Lucijana Vranjanina 4. lipnja maturante vode u Hotel Sheraton, koji za 180 đaka nudi švedski stol, glazbu i nekoliko konzumacija pića po 410 kuna. Sheraton također ima svoje osiguranje koje pazi na učenike, iako za vrijeme plesa i zabave nema odlazaka iz hotela, kaže ravnateljica Gimnazije Lucijana Vranjanina - Milica Medak. Dodala je da u gimnaziji ima podjednako muških i ženskih učenika, pa nema potrebe da imaju zajedničku večer s nekom drugom školom.

Zbog prevelikog broja maturanata koji pohađaju čak 14 završnih razreda Trgovačke škole, ravnatelj Stanko Škrobo kaže, da učenici u dogovoru s roditeljima i razrednicima individulano organiziraju maturalnu večer. Stoga će, po volji učenika, svaki razred imati odvojenu maturalnu večer u nekom od zagrebačkih hotela ili restorana, kaže ravnatelj Škrobo.

- Nakon svečane podjele svjedožbi koje će maturanti primati u togama i tuljcima, večera za maturante organizirana je u Sheratonu. Zadovoljna sam s jakim hotelskim osiguranjem koje lani nije pustilo bivše učenike da se pridruže večeri, ali na moju intervenciju ipak su slavili oproštajnu večer s bivšim kolegama - kaže ravnateljica Klasične gimnazije Anđelka Dukat.

Medicinska škola u Vrapču koju pohađaju uglavnom učenice, maturalnu večer slavit će zajedno s nekom drugom školom, i to u Hotelu Dubrovnik, kaže ravnateljica Sunčica Kužilek Pistotnik. U Hotelu Dubrovnik učenici će imati bogat švedski stol, glazbu, maturalnu tortu i neograničenu konzumaciju sokova, mineralne vode i piva, što će stajati 300 kuna. Osiguranje na vratima dodatno će paziti da učenici ne unose alkoholna pića, a dosad je, kažu u Hotelu Duborvnik osam škola rezerviralo dvoranu za maturalnu večer.

Najpovoljniju ponudu za maturalne večere ima Hotel "I", koji maturantima nudi bogat švedski stol, za koji treba izdvojiti od sto do 160 kuna. Šef dvorane u Hotelu "I" Drago Bilušić kaže da zasad ima mnogo zainteresiranih maturanata, a na učenike na maturalnim večerama pazi zaštitarska kuća "Zvonimir Security".

R. Vukadin

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije