Inicijativa za poboljšanje uvjeta izletišta u Zaprešiću

Na Zajarke žele staviti roštilj i sportske terene

09.08.2014., Zapresic - Osvjezenje u jezeru Zajarki, jednoj od najvecih soderica u zupaniji. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/2
25.06.2015.
u 11:00

Iz jezera u županiji vadio se šljunak, pa su dna nepregledna i varljiva te se ne preporuča kupanje

Piknik-zone s roštiljima, klupama, dječjim parkom, ali i terenima za odbojku na pijesku ili stolni tenis već će sljedećeg proljeća dočekati one koji vrijeme u prirodi vole provoditi na zaprešićanskom jezeru Zajarki.

Osigurati sadržaje

Stalni gosti tamo, objasnio je Dario Baća, predsjednik stranka Glas Zaprešića, jesu ribiči, kojih po nekoliko tisuća odjednom boravi u lovu na šarane. Od sljedeće godine, nada se Baća, ujedno i član Savjeta za razvojne projekte i investicije Grada Zaprešića, Zajarki će se koristiti i u mnogo raznolikije svrhe.

–Investitor će biti Grad Zaprešić, a piknik-zonama, nadamo se, privući ćemo još veći broj izletnika na jezero. Trenutačno su to ribiči i oni koji žele samo uhvatiti poneku zraku sunca, a upravo za njih moramo osigurati sadržaje - objasnio je Dario Baća te dodao kako je na području jezera još uvijek dosta neriješenih imovinsko-pravnih odnosa, pa će se ići u uređivanje onoga što se, unatoč preprekama, može ostvariti. Kako je rekao, međutim, Baća, ne isključuje se mogućnost ni da će se jednog dana na Zajarkima moći i zaplivati.

Popularne šljunčare

–Jedan dio dna jezera, iz kojeg se izvlačio šljunak, saniran je, možda to u konačnici čeka i čitavo jezero. Međutim, treba u to uložiti veliku količinu sredstava, a vidjet ćemo tek hoće li se to moći izdvojiti - objasnio je Dario Baća. Jezero Zajarke, unatoč zabrani kupanja, svakog ljeta posjećuje popriličan broj kupača, a ista se stvar događa i s ostalim jezerima u županiji, popularno zvanim šljunčarama. U Novom Čiču u Velikoj Gorici te Rakitju u Svetoj Nedelji uređene su plaže, ali ne preporuča se ulazak u vodu, budući da je dno nepregledno te vrlo lako može zavarati i najiskusnije kupače.

Još jedno od omiljenih "vodenih destinacija" u Zagrebačkoj županiji svakako je i svetonedeljsko Kipišće, koje se trenutačno uređuje. Malo tamošnje jezero nedavno je napunjeno vodom, a u tijeku je uređenje i šetnica. Svoj dom tamo su nedavno pronašli i labudovi, koji se redovito šeću s mladuncima, baš kao i oni pored jaskanskog jezera u perivoju Erdödy.

Komentara 3

SW
swimm
22:34 25.06.2015.

ajde napokon pozitivan članak! Nadam se da će autor texta ubuduće komentirati i kojom to brzinom idu pomaci

TH
than
00:29 26.06.2015.

Ok rostiljati dok je ovakvo vrijeme. Isto tako treba reci da je hrana sa rostilja uzasno nezdrava i da trune u nasem tijelu, ako se ne unosi puno vlakana koji ce ju izvuci van. Ali rostiljati dok se kupam, ne hvala... Tada samo lagana hrana.

Avatar Krajsnik
Krajsnik
06:52 26.06.2015.

hmm, ja pored ove nista ne bi stavio osim sebe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije