IZBORI Radimir Čačić najvjerojatnije odustaje od utrke:

Nažalost, Bandića ne mogu pobijediti!

16.02.2009.
u 23:33

Radimir Čačić, uz Jasena Mesića jedini kandidat koji na svibanjskim izborima ima realnu šansu s gradonačelničkog trona zbaciti Milana Bandića, jednom je nogom izvan utrke.

Bandić vs. Čačić: 59-41
HNS još nije donio konačnu odluku koga će kandidirati. Ona ovisi o rezultatima anketa. Posljednje koje je proučavao Čačić kažu: u drugom krugu Bandić bi dobio 59, a on 41 posto.

– Dobra je vijest da smo treća stranka u gradu i da sam najbliži Bandiću, a loša je što najvjerojatnije u drugom krugu ne bih mogao pobijediti Bandića. Ako se rezultatima anketa ne približim Bandiću do početka travnja, odustat ću od kandidature – jasan je Čačić. U tom će slučaju HNS-ov gradonačelnički kandidat najvjerojatnije biti Alenka Košiša Čičin Šain. Moguće je da HNS predloži i nestranačkog kandidata.

Bilo kako bilo, Čačić će se snažno angažirati u predizbornoj kampanji. Osim što će njegovo ime nositi listu za Skupštinu, sa zagrebačkim stranačkim kolegama bit će stalno na terenu. Iako je svjestan da bi u slučaju da se s Bandićem tuče do posljednjeg dana, pa makar na kraju i izgubio, na konto svog imena i medijske pažnje u Skupštinu “došlepao” još barem dva-tri haenesovca više, procijenio je da mu je to preveliki rizik.

– Država je u strašnim problemima. Danas kada je sasvim jasno da Vlada nema pojma kako se nositi s gospodarskom krizom, a još manje kako Hrvatsku izvući iz ponora, uloga predsjednika Republike važnija je no ikada prije. Zato ne želim eventualnim porazom umanjiti svoje izglede na skorim predsjedničkim izborima – rekao je Čačić. Kao predsjednik jedini bi, tvrdi, mogao osigurati bolje sutra, jer ostala dva najvažnija čovjeka u državi - premijer Ivo Sanader i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić - to ne mogu.

Neće stati iza Mesića
Odbacio je i špekulacije da bi u slučaju da u drugi krug uđu Milan Bandić i Jasen Mesić HNS stao na stranu hadezeovca Mesića.

– Ne da nećemo našim biračima sugerirati za koga da glasuju, već ćemo ih pozvati na apstinenciju. Ni SDP niti HDZ ne zaslužuju vlast – kaže Radimir Čačić.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije