Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HOLDING SE OGLASIO O KVALITETI ZRAKA

FOTO/VIDEO Pogledajte buktinju koja je izbila noćas na Jakuševcu: 'Čuo se zvuk kao da meci pucaju'

požar
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL/Ekologija grada
1/21
27.06.2024.
u 07:38

Mjerna postaja za kvalitetu zraka na Jakuševcu pokazuje da nema ugroze po zdravlje ljudi, javili su iz Zagrebačkog holdinga

Noćas oko dva sata ujutro izbio je požar glomaznog otpada na prostoru Servisno-operativnog centra u Tišinskoj ulici na zagrebačkom odlagalištu Jakuševec. Požar je lokaliziran. Vatrogasci su dojavu o požaru zaprimili u 2.10 sati, a na teren je poslano pet vatrogasnih vozila. Kako su istaknuli, dolaskom na mjesto intervencije utvrđeno je da gori glomazni otpad te se pristupilo gašenju i raskapanju požarišta, pri čemu je korišten i lokalni radni stroj.

Požar je lokaliziran oko 3.23 sati, a na mjestu intervencije ostavljeno je jedno jedno vatrogasno vozilo za čuvanje požarišta. Šteta nije utvrđena, a odnosit će se na lakše oštećenje objekta. Interveniralo je 19 vatrogasaca.

O samom požaru oglasio se i Zagrebački Holding. Navode kako nema ozlijeđenih ni značajnijih oštećenja, a mjerna postaja za kvalitetu zraka pokazuje kako nema ugroze za zdravlje ljudi.

GALERIJA Izbio požar na Jakuševcu, gorio glomazni otpad


požar
1/20

"Noćas oko 2 h došlo je do požara na platou Servisno-operativnog centra u Tišinskoj ulici pored odlagališta Jakuševec. Radilo se o požaru manje količine neopasnog glomaznog otpada prikupljenog putem javne usluge koji je ugašen nešto poslije 3 sata. Dežurni vatrogasac, radnik vatrogasno-čuvarske službe Zagrebačkog holdinga, odmah po izbijanju uočio je požar, nazvao vatrogasnu postrojbu i započeo s gašenjem. Policija je na licu mjesta i vrši očevid. Voditelj podružnice Čistoća obišao je centar rano jutros i uvjerio se da nema ozlijeđenih ni značajnijih oštećenja. Mjerna postaja za kvalitetu zraka na Jakuševcu pokazuje da nema ugroze po zdravlje ljudi. Upućena je dodatno i mobilna mjerna stanica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar, čije rezultate mjerenja očekujemo u jutarnjim satima", javili su iz Zagrebačkog Holdinga.

"Čuo se zvuk kao da meci pucaju", rekao je čitatelj za 24 sata. U ovom trenutku nije poznat ni uzrok ni šteta požara. Kontaktirali smo PU zagrebačku oko požara na Jakuševcu. Potvrdili su nam da su dobili dojavu o tome te da će više detalja o požaru objaviti kasnije.

Ključne riječi

Komentara 30

ZA
Zagrebčanka
09:00 27.06.2024.

Neka tzv. gradonačelnik i njegova svita dođu tamo udisat taj svježi zrak sa zgarišta. Sigurno je jako blagotvoran i koristi zdravlju. Mogli bi izaći iz tih svojim mišjih rupa u kojima se skrivaju da vide koliko su već štete napravili ovom gradu. Sve će nas potrovat. Ako već nisu. Opkolili su grad zagađivaćima sa svih strana i samo ih sistematski aktiviraju. Zbrinjavajući otpad. Bravo!

ŠI
Šime
08:41 27.06.2024.

To će dobro doći možemovcima da se hvale pred lokalne izbore kako učinkovito čiste Zagreb od glomaznog otpada.

Avatar neugodan
neugodan
08:41 27.06.2024.

Spalionica otpada je najbolje rjesenje jer se proizvodi i struja i topla voda za grijanje. Dosta vise populizma, napravite spalionicu u Resniku i toplinom neka se griju okolna naselja!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije