Vrapče

Novi semafori i dodatni trakovi omogućit će nam lakši izlaz u Ilicu

21.07.2015., Zagreb - Uskoro zapocinju radovi na rekonstrukciji DTK instalacije u sklopu rekonstrukcije raskrizja Ilica - Aleja grada Bologne - Vrapcanska aleja s izgradnjom autobusnog terminala.  Photo: Zarko Basic/PIXSELL
Zarko Basic/PIXSELL
22.07.2015.
u 10:00

Gužve u Vrapčanskoj i Žagarovoj stvaraju se već nekoliko godina zbog doseljavanja u nova naselja Ris i Perjavica

Do kraja godine rasteretit će se križanja Vrapčanske i Ilice te Vrapčanske i Žagarove ulice koja su posljednjih godina nakon gradnje naselja Ris i Perjavica postala prava prometna rak-rana Gornjeg Vrapča.

Gužve će se smanjiti jer će se iz Ulice Majke Terezije ubuduće moći izaći u smjeru juga u Ilicu i Aleju Bologne.

– Rekonstrukcijom ćemo sadašnje križanje Ilice i Ulice Majke Terezije u obliku "uljev-izljev" pretvoriti u puno semaforizirano T-križanje koje će omogućiti prometovanje u svim smjerovima, a u Aleji Bologne sagradit ćemo i dodatni prometni trak za skretanje ulijevo u Ulicu Majke Terezije iz pravca zapada – objasnio je Dinko Bilić, pročelnik za promet. Dodao je da će time biti olakšan ulazak i izlazak iz naselja, što će se povoljno odraziti na odvijanje prometa u širem okruženju.

Semafori će se postaviti i na sjevernu stranu Ulice Majke Terezije na križanju s Bolničkom koja će se također proširiti za trakove iz kojih će se skretati. Preuredit će se i postojeći autobusni terminal na kojem je predviđeno i parkiralište s 23 parkirna mjesta. Troškovi rekonstrukcije ulica i gradnja autobusnog terminala iznose 10,2 milijuna kuna, a svi radovi trebali bi završiti do kraja godine.

Komentara 5

Avatar Cinco
Cinco
15:26 22.07.2015.

1. Gajnice i bližnja naselja su u potpunoj izolaciji zbog prometnog kolapsa. Nigdje u Zagrebu nije takva gužva!!! Kompletna Ilica od Aleje Bologna do Kustošije je zakrčena uvijek. 40 godina se obećava da će Gajnice (kod Medpotoki) dobiti podvožnjak ispodod pruge pa bi se malo rasteretila. 2.Promet na križanju prema Škorpikovoj (ispod nadvožnjaka) uopće ne funkcionira bez prometne policije koja tamo svakodnevno regulira promet umjesto semafora. 3. Kad će se ona predviđena cesta Baštijanova - Škorpikova početi raditi?

Avatar XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
13:29 22.07.2015.

A gdje će premjestiti ZETov terminal Vrapčanska aleja ;)

IS
Istina
17:51 22.07.2015.

Jedino rješenje je kružni tok Črnomerec, Kustošijanska,Vrapče,Aleja Vrapče,Gajnice,Škorpikova, Prigornica, Podsused i stvar riješena. Semafori samo guše promet i usporavaju ga

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije