U redu za igricu

Obožavatelji satima stajali na kiši radi igre bez koje ne mogu

igrica (1)
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/4
26.09.2012.
u 12:00

Godinama je svakodnevno igram, a samo u lipnju i srpnju imam fazu odvikavanja. Tada pauziram i ne igram upoće, kaže obožavatelj Darko Rožić

Sate provode za računalom, biraju između deset mogućih rasa i klasa, a nakon kreacije lika igrači počinju svoj “virtualni život” u Azerothu, izmišljenom svijetu. Ovisnici o popularnoj igrici World of Warcraft dočekali su i novi nastavak – Mists of Pandaria. Kraljevstvo se pojavilo naglo, a tenzije između Horde i Alliance, dvije suprotstavljene strane, postaju napetije nego ikad. Moguće je da će doći i do rata koji bi mogao uništiti cijeli Azeroth, a baš taj rat čekaju igrači.

Igrica postane dio igrača

– Igra mi nikada ne dosadi jer uvijek nešto novo smisle. Postane dio tebe, provodiš puno vremena igrajući je, a nudi mogućnost i druženja zbog čega nam ne trebaju nikakve društvene mreže. Godinama je svakodnevno igram, a tek u lipnju i srpnju imam fazu odvikavanja. Tada pauziram i ne igram uopće, no ostatak godine redovno sam na računalu – kazao je Darko Rožić, obožavatelj. Četvrtu ekspanziju svjetske najprodavanije MMO RPG (massively multiplayer online role-playing game) videoigre ovaj je “ratnik” dočekao u Gajevoj ulici ispred Algoritma u kojemu je prodaja počela u utorak u ponoć, a to što je tri sata proveo na kiši ispred vrata dućana, nije mu bio nikakav problem.

– Tradicionalna stvar. Ne želim igricu kupiti preko interneta, nego baš ovako jer jedino tako možeš dobiti i kutiju koja je jako važna, a i družimo se nekoliko sati, razmjenjujemo iskustva i mišljenja – dodao je.

Život u zemlji trolova, gnomova, orka, patuljaka ono je što poslije posla svakodnevno dočeka Tomislava Krkanića. Ne prođe ni dan, a da ne provede po nekoliko sati za računalom. Čekao je i on satima svoj primjerak. – Igrica je toliko savršena da ne mogu zamisliti bolji način zabave. Svakodnevno igram i po nekoliko sati. Nakon posla to je prvo što napravim. Sjednem za računalo, provjerim kakva je situacija i krenem igrati – objasnio je Krkanić.

Najstarija članica

Igrači se mogu pridružiti nekom od saveza ili sami kreirati svoj te u njega pozvati prijatelje, a upravo je to jedan od najomiljenijih dijelova igranja.

– Najstarijoj članici našeg saveza je 50 godina. Zovemo je “majkom”. Redovito igra s nama, komuniciramo preko interneta, a žena je veliki fan i jedna od boljih igračica – kazao je Rožić.

Cijena novog nastavka igre u kojoj se pojavljuje sasvim nova rasa nastanjena na otoku drevnog carstva Pandaria je 299 kuna, a unatoč lošem vremenu i opciji da igricu kupe online, fanovi nisu odustali od običaja.

– Nekoliko stotina igrača došlo je po svoj primjerak igrice, a osim u Zagrebu, igrica se prodavala u Varaždinu, Puli i Dubrovniku – poručili su iz Algoritma.

Komentara 6

Avatar bok
bok
12:20 26.09.2012.

Pametna djeca se bave raznim sportovima i ako su na pc-u onda pisu na wikipediji, citaju. Tupleki se bave s takvim bezvenim glupim igrama. A jos glupli roditelji im todozvoljavaju bez nadzora. Tako nastaje looser-generacija, nesposobna za normalan zivot. Da ih se posalje bar malo u vojsku na vojni rok....

Avatar bok
bok
13:45 26.09.2012.

i priglupi roditelji, samo da ih djeca puste na miru , zapravo su sretni da im se djeca igr ana PCu. Jer pre naporno im je da se bave s djecom, idu van itd. To je globalni socioloski problem. Ovisnost o internetu i ovisnost o kompjuterskim igricama je priznatza bolest! Tako nastaju veliki problemi odnosto generacija koj je nesposobna brinuti se o sebi.

S6
starkey 662002
13:54 26.09.2012.

...a mogli su lijepo pričekati tjedan - dva dana i skinuti besplatno s interneta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije