Glas građana

Od danas možete ucrtati gdje bi željeli izgradnju npr. škole

strojarska,gradilište,bauštela (1)
Žarko Bašić/PIXSELL
17.05.2013.
u 08:44

- Riječ je o istraživačkom projektu s ciljem da se gradska uprava još više približi građanima „osluškujući“ njihovo mišljenje i uz pomoć suvremene tehnologije, kaže Laco

Na internetskoj adresi http://zagreb-fupol.blogspot.com/ Zagrepčani od danas putem Facebooka i Twittera mogu ucrtavati gdje bi željeli izgradnju javnih objekata poput škola, vrtića, sportskih terena, ali i komentirati projekte i davati savjete.

Riječ je o europskom projektu FUPOL putem kojeg gradska uprava želi uspostaviti bolju komunikaciju s građanima.

- Građani komentiraju, a ovo je način da mi sve te savjete i kritike bilježimo i uvažimo pri planiranju - kazala je dogradonačelnica Jelena Pavičić Vukičević.

Prema riječima Mire Lace pročelnika Ureda gradonačelnika, Zagreb već 18 mjeseci aktivno sudjeluje u realizaciji EU projekta FUPOL zajedno s ukupno 17 partnera iz 9 europskih država i iz Kine. U Hrvatskoj, kao partneri, sudjeluju Grad Zagreb i Zavod za informatičku djelatnost Hrvatske (ZIH):

 - Riječ je o istraživačkom projektu s ciljem da se gradska uprava još više približi građanima „osluškujući“ njihovo mišljenje i uz pomoć suvremene tehnologije. Riječ je o implementaciji novog alata koji automatski sakuplja, analizira i interpretira mišljenja građana o raznim temama izrečenim na socijalnim mrežama i blogovima – rekao je Laco najavivši da će u konačnici novi alat simulirati efekte, odnosno učinke prijedloga javnih politika i propisa te će pomoći Gradu u donošenju odluka. Pozvao je sugrađane da se uključe u testiranje alata putem društvenih mreža.

 

 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije