Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ovdje su svi detalji

Od subote Zagrepčani mogu besplatno žičarom na Sljeme, uvodi se i ljetno radno vrijeme

Zagreb:  Žičara Sljeme besplatna za vrijeme školskih praznika
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/22
02.05.2024.
u 13:14

Na Sleme, na Sleme, gondola već sama beži...mogli bi pjevati Zagrepčanke i Zagrepčanci već od sutra kada na snagu stupa odluka prema joj je svima koji imaju prebivalište ili boravište u metropoli prijevoz žičarom besplatan.

Besplatno će se 'peljati' svakog dana u tjednu i to prema novom, ljetnom radnom vremenu, koje se uvodi jer su dani duži i topliji. Radnima danom žičara će prevoziti putnike od 10 do 19 sati, a tijekom vikenda i praznicima od 9 do 19 sati. Zadnji polazak s Donje postaje bit će u 18.30 sati, izvijestili su iz ZET-a.

Garaža i blagajne na Donjoj postaji bit će otvorene pola sata prije početka rada žičare. Parkiranje u garaži neće biti besplatno, no zato je besplatno vanjsko parkiralište. Što se tiče putnika koji žele koristiti žičaru, a nemaju prebivalište ili boravište u Zagrebu, i njih od ovog vikenda čekaju novosti. Naime, na snagu stupa novi, povoljniji cjenik.

Cijena jednosmjerne karte za odrasle osobe iznosit će 6 eura, dok će cijena povratne karte biti 10 eura. Djeca mlađa od 15 godina, kao i osobe s invaliditetom, za jednosmjernu kartu plaćat će 2 eura, a za povratnu 3 eura.

POVEZANI ČLANCI:

"Također pojeftinjuju i vrlo popularne biciklističke karte. Cijena karte za prijevoz bicikla iznosit će 2,50 eura za sve korisnike, bez obzira na mjesto prebivališta ili boravišta. Cijena dnevne biciklističke karte za stanovnike Zagreba bit će povoljnija i iznosit će 9 eura, dok će ostali za ovu vrstu karte morati izdvojiti 24 eura. Godišnju biciklističku kartu Zagrepčani će plaćati 110 eura, a ostali korisnici 290 eura." navodi gradski prijevoznik u priopćenju.

Za besplatnu vožnju potreban vam je besplatni godišnji kupon koji se može preuzeti na ZET-ovim prodajnim mjestima. Besplatnu kartu možete dodati i u MojZET, aplikaciju, a najjednostavnije će biti ako već imate pokaz.

GALERIJA: Garaža u centru Zagreba prodana za vrtoglavih 150.000 eura: 'Suludo, ali s obzirom na potražnju...'

Zagreb:  Žičara Sljeme besplatna za vrijeme školskih praznika
1/3

Ukoliko ga nemate bit će potrebno u ZET-u platiti i ispuniti obrazac za 4 eura kako bi se dobio godišnji kupon. A putnici na Medvednicu bi uskoro mogli u donjoj postaji obaviti šoping i popiti kavu jer, nakon što se nitko nije javio na natječaj u ožujku, ZET planira ponovno u potragu za zakupcima za dva poslovna prostora za trgovinu i ugostiteljski objekt.

VIDEO Tomašević: 'Od svibnja besplatna žičara za Zagrepčane'

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar rubinet
rubinet
20:56 02.05.2024.

Pa ovo nije normalno. Besplatno !? Pa dajte cijenu karte od simboličnih 1 eura. To će pokriti bar dio troškova.

Avatar barba_arba
barba_arba
20:17 02.05.2024.

Živija drug Tomašević. Kruha i igara za sve.

ME
MediciKM
15:28 02.05.2024.

Zapamtite da ništa nije besplatno. To samo ovaj lik od gradonačelnika ne kuži a i sirotinja koja mu vjeruje....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije