leteći reporter

'Oko 150.000 mladih otišlo je iz Hrvatske. To je genocid!'

Prikupljanje potpisa za referendum,portal (1)
Foto: Jakov Novak/VLM
1/3
14.10.2013.
u 12:48

– Nismo slijepi. Vidimo da je 150.000 mladih visokoobrazovanih od 2008. godine napustilo Hrvatsku. To spada u genocid – naglasio je Dubravko Krčmarek ogorčen zbog, kako kaže, neobjavljivanja informacija o njihovoj inicijativi.

– Do sada su nas mediji svi redom blokirali i zbog toga za sutra u 18 sati organiziramo prosvjed i tražimo smjenu svih odgovornih osoba na HRT-u i Hini jer su kao državni servis bili dužni prenijeti informaciju građanima o našoj inicijativi, a prema prvom članku Ustava RH, izjavio je to Večernjakovu Letećem reporteru Dubravko Krčmarek, operativni koordinator građanske inicijative Referendumski ustanak.

Na središnjem zagrebačkom trgu inicijativa je postavila štand na kojem prikuplja potpise za tri referendumska pitanja:

– Jeste li za zabranu ovrhe i deložacije na jedinoj nekretnini u vlasništvu građana koji u njemu živi?

– Jeste li za opoziv svih državnih dužnosnika (smatramo da su svi državni službenici krivi što se naša zemlja nalazi u ovakvoj situaciji i često se krši ustavnopravni poredak)?

– Jeste li za poništenje pretvorbe privatizacije (smatramo da je ključ vraćanja gospodarstva na normalu)?

– Drugo pitanje koje smo postavili nije pretjerano jer i sami svi vidimo kuda sve ide. Nismo slijepi. Vidimo da je 150.000 mladih visokoobrazovanih od 2008. godine napustilo Hrvatsku. To spada u genocid – naglasio je Dubravko Krčmarek ogorčen zbog, kako kaže, medijske blokade koja je nastala, odnosno zbog neobjavljivanja informacija o njihovoj inicijativi i prikupljanju potpisa.

– Tko će ovu državu voditi za 10, 20 godina. Nama će biti onemogućen ikakav opstanak – zapitao se Krčmarek.

– Svi ti državni službenici propagiraju odlazak mladih iz Hrvatske, čuli smo to prilikom ulaska Hrvatske u EU.

Prosvjed će se održati sutra na Trgu bana Josipa Jelačića u 18 sati. Inicijativa je dosad podijelila oko 50.000 letaka i prema povratnim informacijama koje dobijemo u razgovoru s građanima, očekujemo velik broj građana na prosvjedu, objašnjava.

Osim na središnjem zagrebačkom trgu, Referendumski ustanak ima štandove diljem Hrvatske, a organiziraju prosvjed zbog toga što smatraju da su Hina i HRT prekršili Zakon o informiranju javnosti i Zakon o HRT-u te Zakon o elektroničkim medijima.

>>Deložacija: Dobili stan na čuvanje 1990., a imaju i kuću na tri kata

Komentara 1

DI
Diplomat2
09:13 16.01.2014.

Vladajuci uz pomoc "propagande" HRT-a sistematski "prazne" Hrvatsku da bi se za "neko" vrijeme opet mogli naseljavati "podobni" iz bivse drzave.Hrvati, probudite se!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije