Studentski centar

Oko minusa vodi se “rat” između ravnatelja i Radničkog vijeća

STUDENTSKI CENTAR
Tomislav Miletić/PIXSELL
04.02.2012.
u 08:00

Na jednom obroku studenta Studentski centar izgubi četiri, dok po krevetu gubi 162 kune mjesečno

–Naravno da je SC u minusu – odgovara ravnatelj Studentskog centra, Niko Vidović, osvrčući se na optužbe koje su na njegov račun slili članovi Radničkog vijeća tvrdeći kako je SC na koljenima jer se lošim poslovanjem nagomilao dug od 100 milijuna kuna.

Dužni 11 milijuna

Spomenute iznose minusa, kojima pak barataju članovi Radničkog vijeća, pobili su jučer baš svi u SC-u - kažu 2010. godine minus je iznosio 11 milijuna kuna dok se izračuni za 2011. tek utvrđuju.

– Dobavljačima u ovome trenutku dugujem 39,2 milijuna kuna za hranu. Studentski centar pak od Ministarstva kao i Grada Zagreba isto tako u ovome trenutku potražuje 53,8 milijuna kuna – kaže.

Svjestan je da je pozitivno poslovanje Studentskog centra moguće tek povećanjem cijena prehrane i smještaja.

– Već sedam godina ne prestajem govoriti kako je povećanje neophodno jer je Ministarstvo odredilo da je cijena smještaja 16,7 kuna po obroku, dok mi zbog povećanja cijena namirnica za obrok trošimo 21,26 kuna. Matematika je jednostavna kada znate da godišnje serviramo osam milijuna obroka. Jasno je da smo u minusu - poručuje Niko Vidović. Kaže, odluku o povećanju ne donosi on, već resorno Ministarstvo, a situacija je jednostavna – studentima država želi pružiti jeftin smještaj i hranu.

– Studentski centar tako po obroku gubi četiri kune dok za smještaj studenata u svim našim studentskim domovima gubimo 162 kune po krevetu i to naravno na mjesečnoj razini. Da se povećaju cijene ja bi poslovanje u tri sekunde doveo u pozitivu - objašnjava.

Student servis ima minus

Gubitak bilježi i Student Servis i to otkako je uveden bolonjski sustav studiranja, jer se zbog njega sve manje studenata odlučuje za rad - tako je u posljednje dvije godine sa 60 milijuna “poslovanje” palo na 40 milijuna kuna. Iako su članovi Radničkog vijeća jasno poručili kako svi zaposleni traže ravnateljevu smjenu, većina zaposlenih, kojih je u SC-u nešto više od tisuću, danas su poručili - ne tražimo smjenu, niti razumijemo uopće optužbe Radničkog vijeća. – Plaće nam nisu kasnije, doprinosi su plaćeni i da, iako imamo minuse nikad se nije dogodilo da studentima nije poslužena hrana ili da nema grijanja. Sve ovo su gluposti. Mi kao radnice nikada u životu nismo bile pozvane niti na jedan sastanak radničkog vijeća– poručili su zaposleni za našeg posjeta Studentskom centru.

Komentara 1

Avatar NJUŠKALO
NJUŠKALO
18:45 04.02.2012.

Ovdje je odmah vidljivo da je ovo naručen i plaćen članak.Nije nikakvo čudo da su u tolikom minusu kada se uzme u obzir po kojoj cijeni je nabavljana hrana od strane dobavljača i koliko je tu nepravilnosti kod javne nabave.Ovim člankom žele opravdati minus i naći razlog za podizanje cijena te maknuti odgovornost sa sebe i doći do potrebnog novca.Lopovska posla.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije