markuševec

Otvara se novo mobilno reciklažno dvorište u Podsljemenu

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/2
10.05.2021.
u 11:14

Nedjeljom, blagdanima i državnim praznicima dvorište ne radi.

Na lokaciji Bidrovečka cesta kod kućnog broja 68, od sutra, započinje s radom mobilno reciklažno dvorište. U gradskoj četvrti Podsljeme ovo je drugo mobilno reciklažno dvorište, prvo se pak nalazi u prilazu Kraljičinom zdencu kod kućnog broja 4, a nalazi se u Mjesnom odboru Markuševec. U ovom trenutku, zajedno s novim mobilnim reciklažnim dvorištima u Podsljemenu, na području Zagreba ima 20 reciklažnih dvorišta.

U mobilnom reciklažnom dvorištu otpad koji su ljudi odvojili u kućanstvu se privremeno skladišti, u njemu se ne obavlja obrada sakupljenog otpada pa aktivnosti postupanja s otpadom ne završavaju tamo već podrazumijevaju češća pražnjenja i odvoz razvrstanih vrsta kojeg u konačnici uporabljuju ovlaštene tvrtke.

Zagrepčani mogu predati do tridesetak vrsta neopasnog otpada kojeg su odvojili u kućanstvu, kao što su papir, karton, plastika, metalna ambalaža, stiropor, stare baterije, stakleni ambalažni otpad, ravno staklo, stari lijekovi, otpadne gume bez naplatka (do 4 komada), elektronički  otpad, glomazni otpad i sl. Mobilno reciklažno dvorište Podsljeme ne zaprima opasni otpad zbog blizine potoka. Radno vrijeme mobilnog reciklažnog dvorišta je od ponedjeljka do subote, od 6:30 sati do 20 sati. Nedjeljom, blagdanima i državnim praznicima dvorište ne radi.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar drug Joža
drug Joža
17:23 10.05.2021.

Najpoznatije reciklažno dvorište je u Remetincu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije