Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STOTINE GRAĐANA

Otvoreni novi punktovi u Zagrebu: Gužva ispred Doma zdravlja u Runjaninovoj i prije otvaranja

Foto: Dario Topić
1/4
09.11.2021.
u 14:09

U ovim trenucima red se proteže skoro do Savske ceste, a epidemiološke mjere i razmak se ne poštuju

Građani se u Zagrebu mogu cijepiti na osam dodatnih punktova koji su se danas otvorili. Jedan od tih punktova je i Dom zdravlja u Runjaninovoj ulici 4, gdje su se stvorili veliki redovi za cijepljenje i  prije otvaranja. 

Iako je cijepljenje počelo u 14 sati, već oko 13:30 sati nekoliko stotina građana formiralo je jedan red neovisno o tome čekaju li prvu, drugu ili treću dozu.

S terena izvještavaju Mateja Ježovita i Dario Topić. 

Djelatnici Doma zdravlja u jednom su trenutku izašli i apelirali na strpljenje kazavši kako će svi doći na red jer će ulaziti "šest po šest". Osim toga, apelirali su da se starijima i trudnicama da prednost. U ovim trenucima red se proteže skoro do Savske ceste, a epidemiološke mjere i razmak se ne poštuju.

Neki su i odustali od cijepljenja kad su vidjeli koliki je red, dok drugi, kako nam govore, će čekati koliko god treba da prime svoju dozu jer se boje "da će svaki čas Stožer još više pooštriti mjere".

- Šuška se na poslu da nam uskoro više neće priznati testiranje, tako da smo primorani to obaviti. Što prije, to bolje. Nadao sam se da neće biti gužve budući da sam stigao ranije te da trenutačno ima više od desetak punktova u Zagrebu, ali sam se prevario - složili su se ljudi s kojima smo pričali u redu.

Foto: Dario Topić

Sreli smo i neke koji su došli po treću dozu, a na gužve su, poručuju, ljutiti.

- Mogli su se na vrijeme cijepiti prvom dozom i ranije. Dostupno nam je svima jednako i besplatno gotovo pa od početka godine. Što su dosad čekali? Kao da nisu znali da će doći do strožih mjera. Nema drugog izlaza iz pandemije osim procjepljivanja stanovništva - poručuje M. Bebić.

Cijepljenje se, spomenimo, od danas može obaviti na osam novih punktova, odnosno u domovima zdravlja na adresama Runjaninova 4, Lučko 2a, Šestinska cesta 1, Ninska 16, Resnički put 81, Ulica Kerestinačkih žrtava 31, Trg Ivana Kukuljevića 1 i Prečko 2a.

>> VIDEO Rusi masovno dolaze u Zagreb na cijepljenje, avioprijevoznici iz Moskve lete šest puta tjedno

 

Ključne riječi

Komentara 17

AN
angeomihael
14:44 09.11.2021.

Bolest se liječi lijekom a ne s otrovom.Ali u Životinjskoj farmiv,Proroka Orwela Istina je laž a dobro je zlo.Pozitivno je negativno.

Avatar old_habits_die_hard
old_habits_die_hard
14:31 09.11.2021.

kako su Marić, TĆ, Aladrović???? i dalje kužni, a cijepljeni????

LE
Leomir
14:37 09.11.2021.

Tko želi dobiti rak neka se cijepi. Hvala neću!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije