Stop,policija!

"Pa gdje baš na mene, upravo sam popio jedno jedino pivo"

policija
Foto: Željko Hladika/Pixsell
1/5
24.01.2011.
u 13:30

Zagrebački "plavci" nasumce su zaustavljali vozače, a balon su puhali samo oni koji su bili sumnjivi, "krvavih" očiju i sa zadahom

Popio sam jedno jedino pivo. Eh, baš nemam sreće. A još sam razmišljao hoću li se odvesti kući ili otići pješice – pravdao se vozač kojega su policajci zaustavili na ulasku na Jarunsko jezero. On je bio prva "žrtva" policijske vikend-akcije povodom proslave Vincekova, a nakon što ga je alkotest odao i očitao mu svima omraženih 0,5 promila, zaradio je tek opomenu jer mu je to bio prvi put.

Dvadesetak auta navečer

Slavonska avenija, Avenija Dubrovnik i Vukovarska ulica, samo su neke od lokacija na kojima su se plavci smjestili u subotu navečer kako bi patrolirali po gradu i iz prometa isključili neodgovorne vozače, a Večernjakova ekipa uvjerila se koliko je truda i profesionalnosti, ali i tople odjeće potrebno za ovaj nezahvalan posao. – Stojimo na cesti do šest ujutro, a u prosjeku zaustavimo i više od dvadeset automobila – objašnjavao je prometni policajac PU zagrebačke Ivica Križnik dok je "lizalicom" usmjeravao automobile. Vozače su zaustavljali nasumce, a kad bi oni spustili staklo, miris alkohola, proširene zjenice i nerazgovijetan govor odavali su policiji kako postupati. – Postoje jasni znakovi pijanstva pa, kad ih uočimo, vozače testiramo. U prepoznavanju pomaže i iskustvo. No uvijek se može dogoditi da griješimo – dodao je Križnik. Tako je bilo s drugim vozačem. "Krvave" oči stajale su ga puhanja u balon i druženja s policijom, no ubrzo se ispostavilo da je mladić samo umoran.

Većina napuhala "0"

 – Ne pijem kada vozim jer ne želim da se dogodi nešto ružno i da netko strada zbog moje neodgovornosti – kazao je mladi vozač bez imalo ljutnje što su ga plavci testirali dodajući da je to njihov posao. Ni sa sljedećom "strankom" nije bilo "sreće", a većina zaustavljenih napuhala je "0". – To je dobar znak i radujemo se što je tako. Vozačima je proradila savjest i postali su odgovorni – kazao je Marijan Podrug iz MUP-a.

Ključne riječi

Komentara 2

JA
JanKovac
12:03 25.01.2011.

Zgodna vozačica :)

OB
-obrisani-
00:16 26.01.2011.

Ova hoce platiti u naturi,pa zato se udvara policajcu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije