Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UZ JEZERO KIPIŠĆE

Paradajz from Paradise uz novitete braće Nekić, Gringos koktele i Silente

Foto: Salty Business & Arhiva Nekić Trucks
1/11
20.06.2024.
u 08:00

Treće izdanje popularne manifestacije održava se ovoga vikenda u Svetoj Nedelji, nastupaju i Daddy Cool Band i Zsa Zsa, a za klince se organiziraju kreativne radionice

Delicije braće Nekić, osvježavajući kokteli, kreativne radionice za mališane te koncert grupe Silente samo su dio onoga što vas od sutra očekuje na manifestaciji “Paradajz from Paradise” na jezeru Kipišće u Svetoj Nedelji. U sklopu trećeg izdanja, Marin i Josip Nekić, pioniri food truck revolucije u Hrvatskoj, premijerno će predstaviti nove verzije svojih klasika, među kojima je i slavni pulled pork sendvič koji su nadogradili džemom od rajčica sorata Bumblebee i Sunstream.

– Uvijek se trudimo koristiti domaći proizvod, a finalno jelo ponuditi s nekom osobnom pričom iza toga. Rajska rajčica se uzgaja u Svetoj Nedelji, gdje i radimo ovo događanje kao hommage lokalnoj proizvodnji. Osim “apgrejdanog” pulled pork sendviča, napravili smo za nachose novu salsu od rajčica sorata Bumblebee, Sunstream, Campari i Yoom te raznih mediteranskih začina. Kad smo je složili, toliko nas je okus podsjetio na salsu bake Antice i tunkanje prstiju u staklenke da smo je po njoj i nazvali. Naravno, baki tada nisu bile dostupne ove sorte, ali okus je baš kao iz djetinjstva – ističe Marin.

VEZANI ČLANCI: 

Osvježenje će se pak tražiti pak u meksičkim destilatima u kombinaciji s lokalnim namirnicama nastalima u sklopu projekta Gringos de Croatia.

– Teško je sumirati naše, nazovimo ga studijsko putovanje u najzabačenije dijelove Meksika, samo da bi kroz edukaciju i istinsko iskustvo prenijeli barmenima prave okuse i tehnike. Trenutno se svijetom širi glas o mezcalu, ali to je kap u moru njihove proizvodnje pića. Genijalna je scena gdje sjedimo u Oaxaci i promatramo scenu gdje se djeca igraju s kokošima, slade se vlaknima pečene agave dok žene pripremaju ručak, a muškarci brinu za to vrijeme o kotlu za destilaciju. Koristimo svaku priliku da približimo ljudima čudesne okuse pa tako i sad u Svetoj Nedelji jer nam je važno da educiramo i goste i barmene – kaže Marko Markota, suvlasnik tvrtke Alca koja se bavi uvozom i proizvodnjom žestokih pića.

VEZANI ČLANCI: 

Manifestaciju koja traje do nedjelje otvorit će Daddy Cool Band, u subotu će pozornicom zavladati Silente, a dan poslije Zsa Zsa. Mališani će pak uživati u likovnim radionicama “Bumbargrad” te onima pripreme i tiska linoreza uz poznatog grafitera Leona Golubića. Program u organizaciji svetonedeljske Turističke zajednice počinje u 19 sati, a detalje možete pronaći na njihovim službenim stranicama i društvenim mrežama.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije